Ανάμεσα στα δεκάωρα απαιτητικά γυρίσματα της καθημερινής σειράς «Είναι στιγμές», στην οποία πρωταγωνιστεί, και στη φροντίδα της δίχρονης κόρης της, η Μαριλίτα Λαμπροπούλου ξεκλέβει λίγο χρόνο για να μας μιλήσει για την καθημερινότητά της.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ «Ο νούμερο ένα πειρασμός, ο πιο απλός και λαϊκός, είναι η τσίκνα από το κρέας που ψήνεται σε κάρβουνα. Ό,τι και αν έχεις φάει, ακόμα και αν βρίσκεσαι σε ένα εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας, η μυρωδιά αυτή σου ξυπνάει άγρια ένστικτα.»

ΤΙ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΙ «Το παιδί μου. Ό,τι και να έχω, όταν παίζω μαζί της το ξεχνάω και χοροπηδάω μέσα σε δευτερόλεπτα. Επίσης, η άνοιξη, η χαρά της φύσης, ο ήλιος, τα πουλάκια, όλα αυτά τα κλασικά! Με ενθουσιάζει ακόμα όταν βλέπω την ανθρώπινη δημιουργικότητα να ξεδιπλώνεται και να φτιάχνει κάτι που δεν μπορείς να διανοηθείς πως το γέννησε ο ανθρώπινος νους.»

ΤΙ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ «Το να γίνεται κάτι καταναγκαστικά, μηχανικά και όχι επειδή το έχεις επιλέξει προκειμένου να διορθώσεις ή να επινοήσεις κάτι. Βαριέμαι επίσης την απραξία.»

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ FIT «Ομολογώ ότι δεν ακολουθώ κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα άσκησης ή διατροφής. Παρ’ όλα αυτά, γενικώς κινούμαι. Δεν
λιμνάζω, δεν αράζω. Έχω και μια αίσθηση της ισορροπίας σχετικά με το φαγητό. Junk food θα τύχει να φάω, αλλά όχι σε καθημερινή βάση. Νομίζω ότι ο οργανισμός μου το ζητάει να φάω λίγο από όλα. Επίσης, περπατάω, γυμνάζω το σώμα μου, χωρίς όμως να ασκούμαι εξειδικευμένα. Παλιότερα έκανα σύγχρονο χορό. Πλέον δεν έχω χρόνο, ούτε είμαι τόσο φανατική ώστε να συμπτύξω την ημέρα μου για να βρω τον απαραίτητο χρόνο για άσκηση. Μπορεί, όμως, να τύχει να έχω όρεξη και να κάνω στο σπίτι ασκήσεις ή να βάλω μουσική και να χορέψω.»

Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ «Το διάβασμα, η μουσική ή το να ψάχνω πληροφορίες στο Ίντερνετ για θέματα που με ενδιαφέρουν.»

ΤΙ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ «Δεν κάνω κάτι αγωνιστικά, αλλά νομίζω ότι όλη μου η στάση ζωής είναι φιλική προς το περιβάλλον. Επειδή το σέβομαι πραγματικά και το αγαπώ, γίνονται αντανακλαστικές κινήσεις. Δεν υπερκαταναλώνω, προτιμώ συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον, ανακυκλώνω. Από την άλλη, ζούμε σε μια κατάσταση που ό,τι και να κάνεις, είναι ημίμετρο. Οπότε, νιώθεις και μια ματαιότητα όταν η ρύπανση από όλα τα νοικοκυριά δεν φτάνει ούτε στο μικρό δαχτυλάκι τη ρύπανση μεγάλων βιομηχανιών. Νιώθεις λίγο ανίσχυρος. Από την άλλη, μου φαίνεται τραγικό και όλο αυτό το μάρκετινγκ με την προστασία του περιβάλλοντος, πιστεύω ότι είναι και αυτό μέσα στο παιχνίδι.»

ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ «Η έντονη μυρωδιά από τα λουλούδια που βγάζουν οι νεραντζιές και οι λεμονιές στους δρόμους της Αθήνας. Έχω μεγαλώσει στο κέντρο και όταν ερχόταν η άνοιξη και έβγαιναν αυτά τα λουλούδια με τη μυρωδιά που νικούσε το καυσαέριο των αυτοκινήτων, ήταν για μένα κάτι μαγικό. Αυτός είναι και ένας λόγος που αγαπάω αυτόν τον τόπο.»

ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΙΔΑΝΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ «Είναι μια “στόφα” που υπάρχει από μόνη της όταν συναντιούνται δυο άνθρωποι. Πρόκειται για την αγάπη και την εκτίμηση που έχει ο ένας για τον άλλον.»

Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ «Είναι κάτι απόλυτο. Ορίζει τι σημαίνει αγάπη. Ξαφνικά συνδέεσαι με ένα πλάσμα με το πιο ισχυρό συναίσθημα που έχεις νιώσει ποτέ. Όποιος το ζει, το ξέρει. Οι υπόλοιποι δεν μπορούν να το φανταστούν.»

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ «Έχω στενές φιλίες. Βρίσκομαι πάντα σε σχέσεις ανιδιοτελείς. Δεν μπορώ να συνδυάσω τη φιλία με τις δημόσιες σχέσεις ή άλλου είδους συναναστροφές.»

Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ «Δεν έχει τύχει να κάνω ποτέ και επομένως δεν έχω άποψη. Έχω πάντως την αίσθηση ότι σήμερα έχει γίνει και εδώ μια κατάχρηση. Δεν ξέρω αν όλοι αυτοί οι ψυχολόγοι που κυκλοφορούν είναι σε θέση να κρατούν αυτό το αόρατο “νυστέρι” ή αν κάνουν χειρότερη ζημιά. Νομίζω ότι είναι μια λειτουργία πολύ ουσιαστική αν είναι η σωστή στιγμή για τον κατάλληλο άνθρωπο και αν γίνεται από τον κατάλληλο άνθρωπο.»

ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ «Εξαρτάται από τις ανάγκες της κάθε στιγμής. Συνήθως, όμως, σαν αίσθηση διακοπών από τη δουλειά προτιμώ κάποιο μέρος κάπως οικογενειακό με καθαρή θάλασσα, όπου μπορείς να απομονωθείς και να έρθεις σε επαφή με τη φύση. Κάπως έτσι είναι η Σκόπελος, ήρεμη, αλλά όχι και έρημη.»

ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ «Πίνω φρέσκο χυμό πορτοκαλιού σχεδόν καθημερινά.»

Η ΑΤΑΚΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ Οι ατάκες νομίζω ότι είναι για να αλλάζουν. Μια από τις ατάκες που μου αρέσουν είναι η εξής: “Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν ξέρω τίποτα”.»

ΠΩΣ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ «Προσπαθώ να ικανοποιώ τις ανάγκες του οργανισμού μου, να μην τις καταπιέζω. Θα ήθελα να κοιμάμαι το οκτάωρό μου όποτε μπορώ, να τρώω μόλις πεινάσω, να με χαϊδεύουν όταν είμαι παραπονεμένη, να με ακούνε όταν έχω ένα πρόβλημα. Είμαι λίγο παιδί σ’ αυτά.»