Είμαι έγκυος στην 5η εβδομάδα, λόγω ετερόζυγου παράγοντα ομοκυστεΐνης, με φυσιολογική ωστόσο την τιμή της ομοκυστεΐνης (θρομβοφιλία) ο γυναικολόγος μου συνέστησε innohep 4500 λόγω hashimoto θα ήθελε για 10-15 ημέρες να λάβω προληπτικά prezolon (2.5mg * 3 φορές την ημέρα), μέχρι να ακούσουμε την καρδία του εμβρύου. Το θέμα είναι ότι με φοβίζει η λήψη του prezolon. Υπάρχει περίπτωση να πρηστώ ή να προκληθεί κάποιο άλλο πρόβλημα;
Μαρία

Αγαπητή Μαρία,
το έμβρυο είναι ασφαλές ακριβώς γιατί θα πάρεις αγωγή για τη θρομβοφιλία και καλώς ο γυναικολόγος σου σου δίνει PREZOLON για τις πρώτες εβδομάδες της κύησης λόγω Hashimoto. Είναι πιο σημαντική τόσο η διασφάλιση του μωρού σου όσο και η υγεία της μαμάς που το κυοφορεί. Εγώ θα συμπλήρωνα ότι θα ήταν καλύτερα να το συνεχίσεις μέχρι την αυχενική διαφάνεια και μετά να γίνει η διακοπή. Εύχομαι να έχεις μια καλή εγκυμοσύνη και έναν όμορφο τοκετό.

Δείτε επίσης: