Kατά καιρούς λαμβάνω αρκετά e-mails στο Vita.gr όπου κοπέλες γύρω στα 25 με ρωτάνε πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν (ή να προλάβουν) τις λεπτές γραμμές που παρατηρούν στο πρόσωπό τους. Aυτό το post λοιπόν είναι αφιερωμένο σε εκείνες:

1. Να παίρνετε τις βιταμίνες σας

Για παράδειγμα, η αντιοξειδωτική βιταμίνη C ενισχύει την άμυνα της επιδερμίδας ενάντια στην οξείδωση και τη φωτογήρανση.

2. Περιορίστε το αλάτι

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού (νατρίου) προκαλεί κατακράτηση υγρών, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί οίδημα στο πρόσωπο (αλλά και στο σώμα).

3. Ενημερωθείτε για τις πιο αποτελεσματικές αντιγηραντικές ουσίες

Εκτός από το αντηλιακό ή την κρέμα με SPF, είναι η βιταμίνη C που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, και διατηρεί την ομοιόμορφη απόχρωση της επιδερμίδας και το υαλουρονικό οξύ που προλαμβάνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

4. Επιλέξτε τα κατάλληλα καλλυντικά σας

Έχετε ως βασικό κριτήριο την ηλικία, τον τύπο και τον βαθμό ευαισθησίας της επιδερμίδας σας.

5. Περιποιηθείτε συστηματικά το δέρμα σας

Η καταπολέμηση της γήρανσης της επιδερμίδας αποτελεί μια συνεχή διαδικασία που πρέπει να πραγματοποιείται συστηματικά, για να διατηρούνται τα αποτελέσματα.

Τι λέει ο ειδικός

«Ο χρυσός κανόνας για να καταπολεμήσετε τα σημάδια του χρόνου είναι ο συνδυασμός βιταμίνης C και υαλουρονικού οξέως», υποστηρίζει ο Δρ. Adam Geyer, Σύμβουλος Δερματολόγος της Kiehl’s και Επιμελητής Κλινικής Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Columbia και προτείνει το

Double Strength Deep Wrinkle Filler, που περιέχει υαλουρονικό οξύ, εφαρμόζεται τοπικά και «γεμίζει» τις ρυτίδες, καθώς και τον ορό Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate, με 10,5% Αγνής Βιταμίνης C, ο οποίος έχει δείξει καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με μια ισχυρή κρέμα ρετινόλης (0,075%).





«Αυτά τα προϊόντα είναι αρκετά ήπια, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούνται δύο φορές την ημέρα, δεν προκαλούν τη φωτοευαισθησία και τον ερεθισμό που σχετίζονται με πολλές κρέμες ρετινόλης, και προσφέρουν μια απλή λύση – δύο ενεργά συστατικά που δρουν, για να ελαχιστοποιούν τις ρυτίδες, να προστατεύουν την επιδερμίδα από τις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος και να χαρίζουν πιο ομοιογενή απόχρωση επιδερμίδας», λέει.

Τα Powerful Strength Line-Reducing Concentrate – 63,21 euros, και Deep Wrinkle Filler – 39 euros θα τα βρείτε στα HONDOS CENTER Κολωνάκι: Μέρλιν 6, Κολωνάκι, τηλ 210-339-0284, HONDOS CENTER Γλυφάδα: Αγ. Κωνσταντίνου 2 & Λαζαράκη 5, Γλυφάδα, τηλ 210-894-5608, ΑΤΤΙCA, the Department Store: Πανεπιστημίου 9, CityLink Σύνταγμα, τηλ 6947-209654