Δίνοντας στα παιδιά νερό κατά τη διάρκεια του γεύματός τους ενθαρρύνονται να καταναλώνουν περισσότερα λαχανικά υποστηρίζει μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα παιδιά που πίνουν νερό στο γεύμα τους κάνουν καλύτερες διατροφικές επιλογές και έχουν περισσότερη όρεξη για λαχανικά.


Η ομάδα των ερευνητών μελέτησε τι σερβίρεται στο τραπέζι μια ομάδας 75 παιδιών ηλικίας 3-5 ετών. Παρατήρησαν ότι τα παιδιά έτρωγαν περισσότερα λαχανικά όταν στο τραπέζι είχαν νερό και όχι αναψυκτικό. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι πλέον τα παιδιά από μικρά μαθαίνουν να συνδέουν τα γλυκά και θερμιδογόνα αναψυκτικά με αλμυρά και λιπαρά τρόφιμα όπως τα τσιπς.


Με μια απλή κίνηση όμως, όπως η αντικατάσταση των αναψυκτικών με νερό, «σπάει» αυτός ο συσχετισμός και τα παιδιά τείνουν να στρέφονται σε πιο υγιεινές επιλογές όπως τα λαχανικά. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Appetite.