Για όσους αγωνίζονται να είναι συνεπείς με το ραντεβού τους στο γυμναστήριο η λύση μπορεί να βρίσκεται σε κάτι τόσο απλό όσο το να γυμνάζονται με παρέα. Ένας fitness buddy ακόμη και αν είναι εικονικός, μπορεί να κάνει τη διαφορά, με την προϋπόθεση ότι θα είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση από τον αθλούμενο, σύμφωνα με μια ομάδα ερευνητών από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Michigan.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η γυμναστική με έναν σύντροφο, έστω και εικονικό, είναι το κλειδί για να διατηρήσουμε την όρεξή μας για άσκηση.

Οι ειδικοί χώρισαν 58 νέες γυναίκες σε δυο ομάδες και τους ζήτησαν να κάνουν έξι προπονήσεις σε στατικό ποδήλατο για όσο περισσότερο χρόνο μπορούσαν. Οι γυναίκες της μιας ομάδας έκαναν ποδήλατο μόνες τους, ενώ εκείνες της άλλης ομάδας είχαν την παρέα ενός εικονικού ποδηλάτη ο οποίος μάλιστα, όπως τους ενημέρωσαν οι ερευνητές, είχε λίγο καλύτερες επιδόσεις από τις ίδιες.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι γυναίκες με τον εικονικό σύντροφο γυμνάστηκαν συνολικά 22 λεπτά, δηλαδή το διπλάσιο χρόνο από όσες έκαναν ποδήλατο μόνες τους.

Επίσης δήλωσαν ότι ήταν πρόθυμες να εξακολουθήσουν τα μαθήματα ποδηλασίας, ενώ οι γυναίκες που γυμνάζονταν μόνες τους έδειξαν μεγαλύτερη απροθυμία να συνεχίσουν την άσκηση.