Υγεία

Δωρεάν εξέταση δέρματος

Με αφορμή την Ελληνική Εβδομάδα κατά του καρκίνου του δέρματος, η Ευρωκλινική Αθηνών παρέχει τη δυνατότητα στους 20 πρώτους που θα τηλεφωνήσουν να πραγματοποιήσουν δωρεάν εξέταση από Δερματολόγο. Η προσφορά ισχύει από Δευτέρα 21 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί τη Παρασκευή 25 Μαΐου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για ραντεβού στο τηλ. 210-64.16.312 από τις 9:30 έως τις 15:30.

Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα

Η Διεθνής Εβδομάδα για το Σεβασμό στη Γέννα, 21-27 Μαΐου, γιορτάζεται με δωρεάν ενημερωτικές ημερίδες, υπηρεσίες, συναντήσεις, ομιλίες για την εγκυμοσύνη, το φυσικό τοκετό, τη μητρότητα, το θηλασμό, τη λοχεία, την υποστήριξη της οικογένειας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Τρίκαλα και Κέρκυρα. Το Ελληνικό Δίκτυο για τον Σεβασμό στη Γέννα – ENCA Hellas συντονίζει για 2η χρονιά την ελληνική Ανοιχτή Εβδομάδα για το Σεβασμό στη Γέννα, ώστε να ξαναβρεί η εγκυμοσύνη τη φυσική της δύναμη, χωρίς να επιβαρύνονται (οργανικά, ψυχολογικά, οικονομικά) μητέρες και μωρά και τελικά, η ίδια η οικογένεια.
Info: Αναλυτικό πρόγραμμα στο: www.encahellas.eu/files/CalendarOpenIWRC2012.pdf.
Ομιλία

Η Νόσος του Crohn δεν είναι ταμπού

Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αττικής σας προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού, το Σάββατο 19 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου, στην πλατεία Κοραή του Δήμου Αθηναίων και ώρα 11:00 – 17:00. Στην εκδήλωση συμμετέχουν με ειδικά διαμορφωμένο δρώμενο performers από την ομάδα Motus Terrae.
Περιβάλλον

Μικροί και μεγάλοι εν δράσει

Ελάτε όλοι, μικροί και μεγάλοι, στον καθαρισμό των παραλιών του Αγίου Κοσμά και Αγίου Αλέξανδρου στο Ελληνικό, την Παρασκευή 18 Μαΐου (9:00). Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Ενεργού Γήρανσης και Αλλελεγγύης μεταξύ των Γενεών, διοργανώνουν με τη σύμπραξη ΚΑΠΗ και σχολείων του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης μια δράση για το περιβάλλον όπου όλοι είναι καλοδεχούμενοι.
Info: Μυρσίνη Κουκιάσα, Υπεύθυνη Συντονισμού Δράσεων & Διοργάνωσης Εκδηλώσεων, τηλ.: 210 8228795, email: events@medsos.gr.
Σεμινάριο

Διακοπές με yoga, διαλογισμό & χοροθεραπεία


Ο «Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών “Shantom” Σμάρω ΣτεφανίδουΛήδα Shantala» διοργανώνει και φέτος, εβδομαδιαίο θερινό σεμινάριο γιόγκα, φιλοσοφίας και χοροθεραπείας από τις 7 έως τις 14 Ιουλίου στο Πήλιο. Τα σεμινάρια, που πραγματοποιούνται από το 1987, απευθύνονται σε όλους αυτούς που επιθυμούν να αποδεσμεύσουν εντάσεις -σωματικές, ψυχικές, νοητικές- να χαλαρώσουν και να εμβαθύνουν, να φιλοσοφήσουν, να ηρεμήσουν.
Info: “Shantom”, Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, Κ. Χαλάνδρι. Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία στο τηλ.: 210-67.17.529 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.shantala.gr.
Εκδηλώσεις

Μια βραδιά στο Μπενάκη

Λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής τους περιοδείας στην Ελλάδα και σε φεστιβάλ της Ευρώπης, οι Ιmam Baildi, κάνουν μία ιδιαίτερη εμφάνιση, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων. Το Σάββατο 19 Μαΐου, στο Μουσείο Μπενάκη, ο Ζαμπέτας συναντά το hip-hop, τα Balkan πνευστά τους latin ρυθμούς και το μπουζούκι το electro swing. Περάστε μια βραδιά με ένα live χορταστικό, που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Info: Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου. Τηλ.: 210-3.453.111. Έναρξη: 22:30. Είσοδος: 2Ε.
Θεσσαλονίκη

Έκθεση βιβλίου

Με το σύνθημα «Μ’ ένα βιβλίο ο κόσμος αλλάζει», πραγματοποιείται η 9η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στην Θεσσαλονίκη. Ισχυρά ονόματα 36 συγγραφέων από 17 χώρες δίνουν το παρών στην 9η ΔΕΒΘ φέρνοντας στις αποσκευές τους έναν τόνο αισιοδοξίας, συμπαράστασης και κοινής δράσης απέναντι στην κρίση, με μοναδικό όπλο τον κόσμο του βιβλίου.
Info: Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO, Εγνατία 154. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.thessalonikibookfair.com.

Βιβλίο

«Mια χαρά φαίνεσθε…!»,
Βασίλειος Κ. Θεοδώρου, εκδόσεις Αρδηττός, 15Ε.
Οι σύγχρονες κοινωνίες υμνούν τα νιάτα, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό κοινωνικό πλαίσιο, όπου τα γηρατειά μάλλον περισσεύουν. Ο γιατρός και συγγραφέας κ. Βασίλειος Κ. Θεοδώρου αντιστρέφει το κοινωνικό στερεότυπο των γηρατειών: όχι μόνο δεν είναι αρρώστια, αλλά προνόμιο. Η πρόοδος της ιατρικής και η άνοδος του βιοτικού επιπέδου έχουν συμβάλει στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής. Ζητούμενο όμως παραμένει η εσωτερική αλλαγή που θα δώσει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να ζήσει με δημιουργικότητα την περίοδο αυτή. Το στόχο αυτό υπηρετεί στο συγκεκριμένο βιβλίο ο συγγραφέας, που με χιούμορ δίνει χρήσιμες οδηγίες.
Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.