Πώς ξέρουμε ότι τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε είναι κατάλληλα για μας; Λόγω άγνοιας ή εσφαλμένων εντυπώσεων, αγοράζουμε καλλυντικά που είτε είναι παντελώς άχρηστα είτε δεν ταιριάζουν στις ανάγκες μας, με αποτέλεσμα το δέρμα να αντιδρά: κοκκινίλες, τράβηγμα, υπερβολική λιπαρότητα, σπυράκια. Συμπέρασμα: Μερικές φορές δε φταίει το δέρμα μας αλλά εμείς, με τις λάθος ουσίες που του προσφέρουμε.

Γι’ αυτό, σας προτρέπω να κάνετε ένα τεστ που θα λύσει κάθε απορία και θα σας γλιτώσει από περιττά έξοδα. Αν μπείτε στο site www.murad.gr και μετά κάνετε κλικ στο «τι μου ταιριάζει» θα δείτε μια σειρά από ερωτήσεις (π.χ. πόσα ποτήρια νερό πίνετε την ημέρα, αν παίρνετε συμπληρώματα διατροφής, αν καπνίζετε, πόσο συχνά κάνετε θεραπείες προσώπου κ.ά.). Στο τέλος, αφού τις απαντήσετε, θα λάβετε ένα email που σας πληροφορεί για τον τύπο της επιδερμίδας σας και τις ανάγκες σας.

Πίσω από αυτό το ερωτηματολόγιο, και το site βρίσκεται ένας από τους πιο διάσημους δερματολόγους των ΗΠΑ, ο δρ. Howard Murad.



Τα καλλυντικά που δημιουργεί βασίζονται στην «Αρχή του Kυτταρικού Υγρού», δηλαδή «στην ικανότητα της κυτταρικής μεμβράνης να συγκρατεί το νερό μέσα στο κύτταρο, προκειμένου να διατηρήσει τις λειτουργίες του σε υψηλά επίπεδα και κατ’ επέκταση να παραμείνει υγιές» όπως εξηγεί. Αξίζει τον κόπο να σερφάρετε στo συγκεκριμένο site και να πάρετε μια ιδέα για τα βραβευμένα προϊόντα του, που απ’ ό,τι μαθαίνω χρησιμοποιούν πολλές από τις διάσημες πελάτισσές του. Μια σειρά που τράβηξε την προσοχή μου είναι η Age-Proof Suncare, που πετυχαίνει προστασία και αντιγήρανση με μία κίνηση.





Ο πιο εύκολος τρόπος για να αγοράσετε τα προϊόντα Murad είναι το e-shop που βρίσκεται στο ίδιο site. Tα παραγγέλνετε και μέσα σε 2 μέρες, με courier και μια επιβάρυνση της τάξης των 2 ευρώ ενώ αν οι αγορές σας είναι πάνω από 100 ευρώ, σας έρχονται δωρέαν.