Μύρτος, Κεφαλλονιά

Στα τέλη Μαϊου η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), ανακοίνωσε τις ακτές και τις μαρίνες που βραβεύτηκαν με “Γαλάζια Σημαία” για το 2012. Με 394 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 48 χώρες και γίνεται προσπάθεια, σε συνεργασία με αρμόδιους κρατικούς φορείς, να αυξηθεί ο αριθμός βραβευμένων μαρινών. Σε περίπτωση που δεν το ξέρατε, το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» θεωρείται το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Τα βραβεία του απονέμονται διεθνώς, από το 1987, σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα FEE (Foundation for Environmental Education), που εδρεύει στη Δανία, με 63 χώρες-μέλη από όλες τις ηπείρους. Τα Κριτήρια του Διεθνούς Προγράμματος συνοψίζονται στις εξής τέσσερις κατηγορίες:

1. Καθαριότητα θάλασσας και ακτής

2. Οργάνωση ακτής

3. Ασφάλεια επισκεπτών

4. Προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

Για να δείτε τον κατάλογο των βραβευμένων ακτών και μαρινών, κάντε κλικ εδώ: http://www.eepf.gr/blueflag/awards2012
(Πηγή: nooz.gr)


Αγ. Προκόπης, Νάξος

Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι η NIVEA SUN είναι ο αποκλειστικός και υπερήφανος χορηγός του Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στην Ελλάδα. Με τη συνεργασία της αυτή, η μάρκα υποστηρίζει έμπρακτα τη συνεχή προσπάθεια της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης για τη διαφύλαξη της ποιότητας και τη σωστή διαχείριση των ακτών της χώρας μας, ώστε να είναι χώροι ασφαλείς, ευχάριστοι και κατάλληλοι για διασκέδαση στον ήλιο. Eλπίζω και άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.



Α, να μην ξεχάσω να σας πω ότι και φέτος το NIVEA LOUNGE ανοίγει τις πόρτες του στην Astir Beach Βουλιαγμένης και σας περιμένει για να κάνετε δωρεάν θεραπείες για χαλάρωση και περιποίηση δίπλα στο κύμα. Όσοι πιστοί (του ήλιου και της θάλασσας) προσέλθετε.


Το spa Nivea Lounge, Νάξος