Περπατώ στο γήπεδο τουλάχιστον 4 χιλιόμετρα καθημερινά τρέχω κιόλας κανά δυο χιλιόμετρα, δεν τρώω πρωινό μόνο μεσημερι μίση μερίδα χωρίς ψωμί, το βράδυ θα φάω γιαουρτάκι ή τοστ γαλοπούλα με μαύρο ψωμί και μια φέτα τυρί με χαμηλά λιπαρά παρ’ όλα αυτά αντί να χάνω κιλά βάζω, πράγμα που με έχει επιβαρύνει πάρα πολύ ψυχολογικά. Είμαι 32 ετών και έχω δυο παιδιά.
Όλγα

Όλγα το να μη τρως πρωινό το πρωί είναι μεγάλο λάθος. Οι αποθήκες ενέργειας του σώματος απαιτούν την επαναφόρτιση τους μετά από τις ώρες του βραδινού ύπνου. Θα πρέπει λοιπόν να τρώτε πρωινό πλούσιο σε υδατάνθρακες καθώς οι υδατάνθρακες είναι η βασική πηγή ενέργειας. Ένα ενδεικτικό πρωινό γεύμα είναι το εξής:
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% με 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 3 κουταλιές της σούπας δημητριακά πλούσια σε φυτικές ίνες και ένα φρούτο. Εκτός όμως από την παράλειψη του πρωινού γεύματος φαίνεται να παραλείπετε και αλλά γεύματα κατά τη διάρκεια την ημέρας. Είναι σημαντικό να καταναλώνετε 5 μικρά γεύματα διότι έτσι επιτυγχάνετε την ενεργοποίηση του μεταβολισμού σας. Επομένως, καλό θα είναι να ξεκινήσετε να βάζετε στην καθημερινότητά σας μικρά γεύματα τα οποία θα σας δώσουν την απαραίτητη ενέργεια. Προτιμήστε φρούτα και μπάρες δημητριακών. Το μεσημεριανό σας θα πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα από όλες τις κατηγορίες τροφίμων. Ένα ενδεικτικό μεσημεριανό είναι το εξής: Μία μοσχαρίσια μπριζόλα με μία μέτρια πατάτα ψητή στο φούρνο, ένα κομμάτι τυρί χαμηλών λιπαρών και ένα μικρό μπολάκι σαλάτα εποχής με ένα κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο. Το βραδινό σας γεύμα μπορεί να περιλαμβάνει τα εξής: μια σαλάτα με ένα κομμάτι τυρί (όσο ένα μικρό σπιρτόκουτο), ή ένα κεσεδάκι γιαούρτι, ή ένα τοστ όπως αναφέρατε.