Υλικά

  • 2 ψαρονέφρια (400 γρ. περίπου)
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 πίτες του γύρου
  • 1 πιπεριά (ότι χρώμα θέλετε)
  • 2 πατάτες
  • 2 ποτήρι ζωμό κρέατος
  • 160 γρ. γιαούρτι
  • 4 καλαμάκια μεγάλα
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, θυμάρι
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • Ελαιόλαδο
  • 2 σφηνάκια κονιάκ
  • 2 σφηνάκια κόκκινο κρασί

Εκτέλεση
Κόβετε το κρέας σε 16 κομμάτια σε ένα σκεύος. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, λίγο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το θυμάρι.

Τα ανακατεύετε όλα μαζί καλά και τα βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Κόβετε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε 8 μικρά κομμάτια, περνάτε το κρέας στα σουβλάκια με τη σειρά, κρέας- κρεμμύδι, κρέας-πιπεριά, κρέας-κρεμμύδι, κρέας πιπεριά, και τα ψήνετε στη σχάρα.

Κόβετε τις πατάτες σε χοντρά σπιρτόξυλα και τις τηγανίζετε.

Ψήνετε τις πίτες στη σχάρα.

Σερβίρετε σε 2 πιάτα την κάθε πίτα κομμένη στα δυο, τα σουβλάκια πάνω στην πίτα, το γιαούρτι και την ντομάτα.

Ετοιμάζετε και την σάλτσα κρεμμυδιού. Κόβετε το κρεμμύδι που περίσσεψε σε ψιλές λωρίδες.

Το σοτάρετε μέχρι να καραμελώσει στο τηγάνι σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ. Προσθέτετε το ζωμό κρέατος, αλάτι, πιπέρι και τ’ αφήνετε να γλασάρει.

Περιχύνετε τα σουβλάκια με τη σάλτσα.

Μερίδες
για 2 άτομα