Bazaar

Βιβλίο ή CD με 1 ευρώ

Ο BHMA FM 99.5 διοργανώνει καλοκαιρινό bazaar βιβλίου και CD από την Παρασκευή 22/6 έως και την Κυριακή 24/6 (11 π.μ. – 9 μ.μ.) στους πανέμορφους Κήπους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. 180.000 βιβλία και CD προσφέρονται στους επισκέπτες του bazaar με ένα μόνο ευρώ. Όλες οι εισπράξεις θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Στο πλαίσιο του bazaar, διοργανώνεται ένα μικρό φεστιβάλ με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και stand up comedy. Το φεστιβάλ θα ανοίξει η θεατρική ομάδα του Ιδρύματος Αστέγων στην οποία συμμετέχουν συνάνθρωποί μας που υποστηρίζονται από το Ίδρυμα.
Info: Κήποι Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Είσοδος δωρεάν.
Κινηματογράφος

2nd Athens Open Air Film Festival

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας σας προσκαλούν στην πρεμιέρα του 2ου Athens Open Air Film Festival την Τρίτη 26 Ιουνίου (στις 21.00) στο θερινό κινηματογράφο της ταινιοθήκης της Ελλάδας. Το πιο δροσερό φεστιβάλ της καλοκαιρινής Αθήνας, σηκώνει αυλαία και μας μεταφέρει πίσω στην ροκ δεκαετία του 1980. Για την πρεμιέρα του, επιφυλάσσει μια ξεχωριστή προβολή του πολυαναμενόμενου «Rock Of Ages», του Άνταμ Σάνκμαν και θα ακολουθήσει πάρτι έκπληξη.
Info: Ταινιοθήκης της Ελλάδας, Λαΐς, Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου (Μετρό Κεραμεικός). Τηλ.: 210 36.09.695, 36.12.046. Αναλυτικό πρόγραμμα στα sites: www.aiff.gr, www.gfc.gr.
Θέατρο

Το Τρένο στο Ρουφ γίνεται και… καλοκαιρινό

Αποδράστε στο πιο δροσερό και ατμοσφαιρικό σημείο της πόλης με ντεκόρ τα φωτισμένα βαγόνια και τις ανθισμένες πικροδάφνες, για βραδιές γεμάτες αναπάντεχα happenings με μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, performers, street artists κ.ά. Μην χάσετε την ομαδική έκθεση 30 εικαστικών καλλιτεχνών με τίτλο «Αποσκευές», τις προβολές video-art, και τα ψαγμένα μουσικά ακούσματα του Dj. Απολαύστε δροσερά cocktails αλλά και την αυτοσχέδια γαστριμαργική γωνιά με αυθεντική ιταλική pizza. Καθημερινά (εκτός Κυριακής) από τις 8.00 μ.μ. Μέχρι και 5 Αυγούστου.
Info: Αμαξοστοιχία – Θέατρο «το Τρένο στο Ρουφ», Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, Λ. Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός Ρουφ, Αθήνα, τηλ.: 210-52.98.922, www.totrenostorouf.gr .
Μουσική

«Manouche gipsy swing»

Για το μήνα Ιούνιο το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων έχει ετοιμάσει μία σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, ανάμεσά τους και το αφιέρωμα στο θρυλικό κιθαρίστα Django Reinhardt. Την Τρίτη 26 Ιουνίου, στις 20:30, απολαύστε τον Gadjo Dilo σε μια μοναδική βραδιά.
Info: Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη – Κέντρο Εθνομουσικολογίας, Διογένους 1-3, Πλάκα. Τηλ. 210-32.50.198, 32.54.119 & 32.54.129. Site: www.instruments-museum.gr. Τιμή εισιτηρίου: 10Ε.


Παιδί

«Καλοκαιρινά ταξιδάκια στην οδό Κριεζώτου»

Η Πινακοθήκη Γκίκα άνοιξε και πάλι. Ώρα για χρωματιστές αποδράσεις, με πρώτο λιμάνι την Ύδρα. Εικόνες, μυρωδιές και ήχοι από τα καλοκαίρια του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα θα συναντήσουν τις δικές σας καλοκαιρινές διαδρομές σε ένα πρωινό γεμάτο ζωγραφική και ανακαλύψεις. Για παιδιά και γονείς που θέλουν μια πρώτη γνωριμία με το σπουδαίο καλλιτέχνη και το έργο του. Πέμπτη 28 Ιουνίου και Πέμπτη 5 Ιουλίου (11.00-13.00).
Info: Μουσείο Μπενάκη, Πινακοθήκη Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Κριεζώτου 3. Για κρατήσεις: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσείου Μπενάκη, τηλ.: 210-36.71.067-70. Κόστος συμμετοχής: 5 Ε.
Θεσσαλονίκη

Θέατρο στο πάρκο

Τι μπορείς να κάνεις σε ένα πάρκο τον Ιούνιο; POP UP ΘΕΑΤΡΟ! Οι Whynot:: μένουν πιστοί στη μεγάλη αδυναμία που έχουν για τους δημόσιους χώρους και δοκιμάζουν κάτι πρωτότυπο! Σας προσκαλούν να δείτε το θέατρο όπως δεν το έχετε ξαναδεί! Παραστάσεις, ζωντανή μουσική, καραγκιόζης, κουκλοθέατρο, πικνικ κάτω από τα δέντρα και συζητήσεις σε ένα διαφορετικό Σαββατοκύριακο στο Πεδίο του Άρεως (πάρκο Ηρακλειώτη) στις 23 και 24 Ιουνίου.
Info: Πεδίο του Άρεως (απέναντι από την ΕΡΤ3). Τηλ.: 6947-285.746 (Δέσποινα Πολυχρονίδου). www.facebook.com/thesswhynot. Είσοδος δωρεάν.
Βιβλίο

Καλλιεργώ λαχανικά στο σπίτι
Απλός εικονογραφημένος οδηγός για τον δικό σου λαχανόκηπο
Άλαν Μπακιγχαμ, ειδική σύμβουλος Τζο Γουτιγχαμ, VI Books, 6,90Ε

Όσοι δεν προλάβατε το προηγούμενο τεύχος του Vita που κυκλοφόρησε με δώρο το βιβλίο «Καλλιεργώ λαχανικά στο σπίτι» μπορείτε να αποκτήσετε το συγκεκριμένο βιβλίο από αυτή τη Δευτέρα 25/6. Ανεξάρτητα από την εμπειρία και τις διαστάσεις του κήπου σας το βιβλίο παρέχει συμβουλές και γνώσεις για εγγυημένη παραγωγή. Διαβάζοντάς το θα μάθετε ποιες ποικιλίες αποδίδουν τα μέγιστα αποτελέσματα, πότε να τις φυτέψετε, ποια είναι η ενδεδειγμένη εποχή για τη συγκομιδή, αλλά και πώς να αξιοποιήσετε καλύτερα το χώρο σε αίθρια, μπαλκόνια και ταράτσες. Κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.