Την επόμενη φορά που θα συναντήσετε τους φίλους σας έξω για φαγητό και θα αστειευτείτε για το γεγονός ότι θα ξεχάσετε τη δίαιτά σας για λίγο, ίσως πρέπει να το σκεφτείτε ξανά, υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Κέντρο Αντικαρκινικής Έρευνας «Fred Hutchinson».

Η ανάλυσή τους βασίστηκε σε δεδομένα από 123 υπέρβαρες έως και παχύσαρκες γυναίκες ηλικίας 50-75 ετών και κατέληξε στα ακόλουθα ενδιαφέρονται συμπεράσματα:

*Οι γυναίκες που έτρωγαν μεσημεριανό εκτός σπιτιού τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έχασαν κατά μέσο όρο 2,3 κιλά λιγότερο σε σχέση με εκείνες που γευμάτιζαν έξω λιγότερο συχνά.

*Οι γυναίκες που παρέλειπαν κάποιο γεύμα της ημέρας έχασαν περίπου 3,6 κιλά λιγότεροσε σύγκριση με εκείνες που φρόντιζαν να τρώνε όλα τα γεύματα της ημέρας (π.χ. κάθε 3-4 ώρες).

*Οι γυναίκες που παρακολουθούσαν συστηματικά και κατέγραφαν τι και πόσο τρώνε έχασαν περίπου 2,7 κιλά περισσότεροσε σχέση με εκείνες που δεν τα κατέγραφαν.

Επομένως, αν δεν θέλετε να «χαλάσει» η δίαιτά σας και θέλετε να κρατήσετε τη γραμμή σας, καλό είναι να αποφεύγετε τα γεύματα έξω, να μην παραλείπετε γεύματα και να κρατάτε ένα ημερολόγιο διατροφής.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of the Academy of Nutrition and Diabetes» (το πρώην «Journal of the American Dietetic Association»).