Όσοι επισκέπτονται την Κύπρο και την Τουρκία, οι κουζίνες των οποίων μας είναι εξαιρετικά οικείες – με μουσακά, ψητά τυριά, κεμπάπ, λουκουμάδες, μπακλαβά και όχι μόνο – είναι πιθανό να επιστρέψουν σπίτι τους με 1,5 και 1,38 επιπλέον κιλά αντίστοιχα. Αυτό ήταν το συμπέρασμα έρευνας που διεξήγαγε ο ταξιδιωτικός οργανισμός Thomas Cook και συγκεκριμένα το τμήμα των αεροπορικών εισιτηρίων Fly Thomas Cook.

Επίσης, πολλές πιθανότητες να παχύνουν έχουν και όσοι ταξιδεύουν στην Πορτογαλία και τις Η.Π.Α. Εκτιμάται ότι μπορεί να γυρίσουν σπίτι τους φορτωμένοι με 1,30 και 1,08 κιλά αντίστοιχα. Όσο για τη χώρα μας, όσοι την επισκέπτονται μπορεί να πάρουν σχεδόν ένα επιπλέον κιλό – συγκεκριμένα 0,92 κιλά.

Για όσους αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τους τουρίστες της γειτονικής μας Ιταλίας, η έρευνα έδειξε ότι παχαίνουν κατά 0,44 κιλά, ενώ εκείνοι που προτιμούν τη Γαλλία κατά 0,51 κιλά.

Υπάρχουν όμως και προορισμοί διακοπών όπου διαπιστώθηκε ότι οι επισκέπτες τους μπορεί να αδυνατίσουν. Σ’ αυτές ανήκουν η Ιρλανδία, ο Καναδάς και η Γερμανία. Συνολικά οι μισοί ερωτηθέντες είπαν ότι πάχυναν στις διακοπές και μόνο το 20% είπαν ότι αδυνάτισαν. Επίσης, οι άνδρες πήραν κατά μέσο όρο 2,53 κιλά, ενώ οι γυναίκες, οι οποίες φαίνεται ότι προσέχουν περισσότερο, πήραν 0,65 κιλά.