Θέατρο

Από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα

Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα τη διεθνούς φήμης θεατρική ομάδα «Aquila Theatre» στη νέα της παραγωγή «Ηρακλής», που είναι βασισμένη στο έργο «Ηρακλής Μαινόμενος» του Ευριπίδη. Το έργο θα φιλοξενηθεί για τρεις μόνο παραστάσεις στις 22, 23 & 24 Ιουλίου (στις 21:00), που πλαισιώνονται με ανοικτές συζητήσεις του θιάσου με το κοινό και το workshop «Η Αλήθεια της Μάσκας» στις 23 Ιουλίου (17.00 – 18.30).
Info: Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, Αίθουσα Θέατρο, Πειραιώς 206, Ταύρος. Τηλ.: 210-34.18.550. Site: www.mcf.gr. Διάρκεια: 75΄ (χωρίς διάλειμμα). Η παράσταση είναι στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Χαμηλότερες τιμές

Η Θεατρική Διαδρομή αποφάσισε τη μείωση του εισιτηρίου της μουσικοθεατρικής παράστασης του Πέτρου Ζούλια, «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», με πρωταγωνιστές τους Παύλο Χαϊκάλη, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Τζόυς Ευείδη, Πάνο Σταθακόπουλο και Έρση Μαλικένζου. Η παράσταση, όπου το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση, το τραγούδι με την πρόζα, το χθες με το σήμερα, οι ήρωες με τους αντιήρωες, οι πρωταγωνιστές με τους ανώνυμους κομπάρσους, συνεχίζει την περιοδεία της στην Ελλάδα και από την Τετάρτη 18 Ιουλίου το κοινό μπορεί να την παρακολουθήσει με τις νέες τιμές: 15Ε, 10Ε (φοιτητικό, παιδιά, άνεργοι), δεκτά εισιτήρια ΟΓΑ.
Μουσική

Ramon Soto y La Cucaracha Live

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου (στις 22.00) το μουσικό σχήμα La Cucaracha παρουσιάζει ένα πλούσιο μωσαϊκό της κουβανικής μουσικής με κομμάτια που έχουν ερμηνεύσει μεγάλες μορφές της Κούβας. Το συγκρότημα αποτελείται από εξαίρετους κουβανούς μουσικούς της λάτιν σκηνής στην Ελλάδα, ανάμεσά τους ο Ramon Soto, μέλος θρυλικών ορχηστρών, όπως η Orquesta Loyola de Cienfuegos. Στην Αθήνα, όπου και κατοικούν, υπήρξαν ιδρυτές της Latin All Stars Salsa Orchestra, της οποίας την διεύθυνση είχε ο μουσικός Yoel Soto.
Info: Floralcafe, Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια. Τηλ.: 210-38.00.070. Είσοδος ελεύθερη

Future Under Construction: Athens by might Vol. 1

Το σκοτεινό ταξίδι του χρόνου σε μια Αθήνα στο κατώφλι του αύριο. Η καταστροφή που άλλαξε τον παγκόσμιο χάρτη αποτελεί μακρινό σταθμό και οι συνοικίες της αρχίζουν να δονούνται από υπόγειες κινήσεις για free internet, free communities, free dom. Γιατί αυτοί που αποφάσισαν μια μοίρα για μας, αποφάσισαν και για τη δική τους. Μία ολόφρεσκη κυκλοφορία κόμικ χρονικής φαντασίας από τις εκδόσεις Βατερλώ και τρεις αντιδιαμετρικά αντίθετες μπάντες (Pan Pan, The Lizardz, Claustro Live), όλα μαζί σε μία βραδιά, το Σάββατο 21 Ιουλίου(στις 22.00).
Info: six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα. Τηλ.: 210-32.10.510. Είσοδος ελεύθερη
Παιδί

Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο

Tο Θέατρο Πρόβα παρουσιάζει το έργο των Κοραλίας Τσόγκα και Εύης Μητσοπούλου, «Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο», μια κωμωδία εμπνευσμένη από την παγκόσμια και την ελληνική μυθολογία. Το παραμύθι ξεκινά με τη μικρή Βιολέτα που παίζει στον κήπο της γιαγιάς της. Όταν κόβει ένα τριαντάφυλλο αυτό αρχίζει να κλαίει. Τα λουλούδια της εξηγούν ότι ήταν κάποτε άνθρωποι και της αφηγούνται τις ιστορίες τους.
Πρόγραμμα περιοδείας: 20/ 7 Πέτρινο Θεατράκι Σεληνίων, Αμπελάκια Σαλαμίνας, 26/ 7 Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, 27/ 7 Αταλάντη, 18/ 8 Δημοτικό Θέατρο Πόρου, 16/ 9 Αττικό Άλσος, Αθήνα. 22/ 9 Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, 29 & 30/ 9 Θέατρο Ιάκωβου Καμπανέλλη, Νίκαια
Λάρισα

Η Μαριώ στον Κάμπο

Το Σάββατο 21 Ιουλίου η Μαριώ, μια γνήσια ρεμπέτισσα, ερμηνεύει με τον δικό της τρόπο όλα τα τραγούδια που έχουν καταχωρηθεί στο βιβλίο της μουσικής ιστορίας του τόπου μας, ξεκινώντας από τους μεγάλους συνθέτες του λαϊκού τραγουδιού και φτάνοντας μέχρι τους νεότερους έντεχνους δημιουργούς μας. Έτσι, έχοντας ως οδηγό το καλό ελληνικό τραγούδι παίρνει στις αποσκευές της μερικά από τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, για ένα γλέντι από καρδιάς.
Info: Άνοδος Summer Music Stage, Παραλία Βελίκα, Αγιόκαμπος, Λάρισας. Τηλ. κρατήσεων: 6976-59.48.19 & 6934-56.66.14. Έναρξη: 23.30.
Βιβλίο

Μάθε να αγαπάς και να αγαπιέσαι
Πωλ Χοκ, μετάφραση: Κλαίρη Παπαμιχαήλ – Λαϊνά, εκδόσεις Καστανιώτη, 2012, 9,59Ε

Σ’ αυτό το βιβλίο ο δρ Πωλ Χοκ υποστηρίζει πως οι ρομαντικές μας ιδέες για την αγάπη είναι συχνά παραπλανητικές. Για να αγαπήσετε και να αγαπηθείτε, χρειάζεστε κάτι παραπάνω από καλοσύνη, υπομονή και ανοχή. Οι σχέσεις λειτουργούν καλύτερα όταν διεκδικείτε τα δικαιώματά σας και όταν και οι δύο σύντροφοι είναι σε θέση «να δώσουν και να πάρουν». Ο δρ Χοκ εξηγεί πώς είναι δυνατόν να αποφύγετε τις παράλογες και καταστροφικές σκέψεις που οδηγούν σε απογοητεύσεις και σε «διαταραχές της αγάπης».

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.