Δυο ελληνικές εταιρείες καλλυντικών έχουν νέα για τους αναγνώστες του Vita (και όχι μόνο).

H Apivita εμπνέεται από τον κήπο του Ιπποκράτη στην Κω και δημιουργεί μια σειρά από κρέμες με θεραπευτικά βότανα. Από την άλλη, η ομάδα της Korres φτιάχνει ένα από τα καλύτερα site που έχουμε δει, που τα έχει όλα. Το www.korres.com έχει λειτουργικό design, minimal αισθητική, πλούτο πληροφοριών. Θα βρείτε όλα τα προϊόντα της εταιρείας, τις τιμές τους, τα best seller και –το καλύτερο- e-shop! Αν υπήρχαν βραβεία για σχεδιασμό site, σίγουρα θα του έδινα το πρώτο.



Καλέντουλα: Έχετέ την πάντα στο φαρμακείο σας, γιατί χρησιμεύει σε πολλές SOS περιπτώσεις. Π.χ. είναι ιδανική σαν after sun, αφού καταπραϋνει τους ερεθισμούς. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε μετά το ξύρισμα ως after shave, αλλά και στο ευαίσθητο δέρμα βρεφών μετά την αλλαγή πάνας.



Βάλσαμο: Βάλσαμο ή βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο, όπως και να το πείτε, δεν αλλάζει το γεγονός ότι αυτό το βότανο επουλώνει πληγές, θεραπεύει εγκαύματα, φροντίζει εκζέματα, ατοπικές δερματίτιδες.



Πρόπολη: Πρώτος ο Ιπποκράτης τη χρησιμοποίησε για ιατρικούς βεβαίως λόγους. Η ρητίνη που συλλέγουν από τα φυτά οι εργάτριες μέλισσες είναι το αντισηπτικό της φύσης. Χρησιμοποιείται για επιδερμίδες με ακμή, για σπυράκια, μυκητιάσεις δέρματος, για την αντιμετώπιση του έρπη, για μικροτραυματισμούς και γδαρσίματα.



Άρνικα: Μοιάζει με μια κοινή μαργαρίτα, αλλά οι ιδιότητες της μόνο κοινές δεν είναι. Απλώστε την στα κουρασμένα πόδια σας, σε μύες που έχουν πιαστεί, ή ακόμα και στα τσιμπήματα από τα κονούπια, και θα καταλάβετε ότι οι χημικές αλοιφές ωχριούν μπροστά της.



Ευκάλυπτος: Είναι πασίγνωστος ο ανακουφιστικός ρόλος που έχει απέναντι στο κοινό κρυολόγημα αλλά και στους μυικούς πόνους. Έχει αντιβακτηριακές, αντισηπτικές, αντισπασμωδικές, αποσμητικές, αποχρεμπτικές. Ανακουφίζει από τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος, την απελευθέρωση της αναπνοής και ανακουφίζει τους μυϊκούς πόνους.

Mάθετε τα πάντα για τα προϊόντα της Korres, κάνοντας κλικ στο site www.korres.com