Η κατανάλωση χυμού cranberry για την πρόληψη των ουρολοιμώξεων είναι αποτελεσματική, υποστηρίζουν οι επιστήμονες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Taiwan που ανέλυσαν δεδομένα δέκα σχετικών μελετών σε σύνολο 1.500 εθελοντών.

Ωστόσο, σύμφωνα με την επισκόπηση των διαθέσιμων στοιχείων που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «Archives of Internal Medicine», η ποσότητα του χυμού που πρέπει να καταναλώνει κάποιος για να έχει τα συγκεκριμένα οφέλη (ένα με δύο ποτήρια καθημερινά επί μήνες ή χρόνια) μπορεί να φανεί πολύ μεγάλη για κάποιους.

Επίσης, επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο γιατροσόφι δεν είναι αποτελεσματικό για όλους. Φαίνεται όμως ωφέλιμο για τις γυναίκες που ταλαιπωρούνται από επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις. Τα cranberries περιέχουν συστατικά που «ξεπλένουν» το ουροποιητικό σύστημα από τα βακτήρια E.coli, τα οποία ενοχοποιούνται για περισσότερο από το 80% των λοιμώξεων του ουροποιητικού.

Οι ερευνητές που διεξήγαγαν τη μελέτη επισημαίνουν ότι το επόμενο βήμα είναι να γίνουν μελέτες για να διαπιστωθεί η ιδανική δόση του χυμού για την προστασία του ουροποιητικού συστήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: