Εκδηλώσεις

«Όλοι για έναν και ένας για όλους» στη Μικρόπολι

Πώς μπορώ να χαρίσω το παλιό μου παιχνίδι; Πόσα σχήματα έχει το αλφαβητάρι της νοηματικής; Τι κοινό έχει η κομποστοποίηση με τα «Μουσικομαγειρέματα» ενός θρεπτικού πρωινού; Είναι η αλληλεγγύη αναγκαία συνθήκη ύπαρξης και συνύπαρξης; Είναι αλήθεια πως τα ηλεκτρόνια χορεύουν τανγκό; Σε αυτά και άλλα ενδιαφέροντα ερωτήματα θα απαντήσει η Μικρόπολις, το μεγαλύτερο παιδικό φεστιβάλ γνώσης, ψυχαγωγίας και ευαισθητοποίησης. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, πραγματοποιείται 20-23 Σεπτέμβρη και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2-13 ετών.
Info: «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. Site: www.mikropolisfestival.gr. Facebook: www.facebook.com/Mikropolis.

41ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Από τις 7 έως τις 23 Σεπτεμβρίου το Ζάππειο υποδέχεται τους εκδοτικούς οίκους για μια γιορτή αφιερωμένη στο βιβλίο. Επισκεφτείτε τα δεκάδες περίπτερα και βρείτε ανάμεσα στους χιλιάδες τίτλους βιβλίων αυτούς που σας ενδιαφέρουν.
Info: Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 18.00–22.30, Παρασκευή&Σάββατο: 18.00–23.00, Κυριακή: 11.00-22.30. Διοργάνωση: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου


Κινηματογράφος

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE

Το «Rust and Bone», του Ζακ Οντιάρ, με τη Μαριόν Κοτιγιάρ και τον Ματίας Σένερντς, η ταινία αποκάλυψη του φετινού διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ Καννών, θα ανοίξει το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας COSMOTE την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο «Παλλάς». Η τελευταία σκηνοθετική δημιουργία του Ζακ Οντιάρ είναι η πιο συγκινητική και παθιασμένη ιστορία αγάπης των τελευταίων χρόνων, που τολμά και διαπραγματεύεται πανίσχυρες μελοδραματικές συμβάσεις, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη απόπειρα αναπαράστασης μιας τόσο βαθιά συναισθηματικής, κινηματογραφικής Οδύσσειας.
Info: Διάθεση εισιτηρίων από 13/ 9. Τιμή εισιτηρίου: 6Ε (βραδινές προβολές), 4Ε (πρωινές προβολές), 5Ε (απογευματινές προβολές). Αναλυτικό προγράμμα: www.cinemag.gr
Μουσική

Ο Ψαρογιώργης στην Πλάκα

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου (στις 20.30) το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη-Κέντρο Εθνομουσικολογίας φιλοξενεί τον δεξιοτέχνη του λαούτου Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη) σε μια μοναδική βραδιά γεμάτη κρητική παραδοσιακή μουσική. Μαζί του ο Αχιλλέας Περσίδης (λαούτο-κιθάρα) και ο Πάνος Κατσικιώτης-Τσίκο (κρουστά).
Info: Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη-Κέντρο Εθνομουσικολογίας, Διογένους 1-3, Πλατεία Αέρηδων, Πλάκα, Αθήνα. Τηλ.: 210-32.50.198, 32.54.119, 32.54.129. Site: www.instruments-museum.gr. Τιμή εισιτηρίου: 12Ε.

Η Βιτάλη στο Βεάκειο

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου η κορυφαία ερμηνεύτρια κλείνει τις καλοκαιρινές της παραστάσεις με το Νίκο Ξύδη (φέρνει μαζί του τη νέα του δισκογραφική δουλειά «ΠΑΤΕΝΤΑ», τη Βαλερία Κουρούπη, τους Apotihans και τρεις κορυφαίους σολίστες στο Θέατρο του Πειραιά. Όλοι μαζί ερμηνεύουν και διασκευάζουν τις επιτυχίες της Ελένης Βιτάλη, αλλά και τραγούδια που όλοι αγαπάμε και μας προσκαλούν να διασκεδάσουμε, να τραγουδήσουμε, να συγκινηθούμε και να χορέψουμε.
Info: Βεάκειο Θέατρο, Λόφος Προφήτη Ηλία, Καστέλλα, Πειραιάς. Τηλ.: 210-42.26.330. Ώρα έναρξης: 21.30. Τιμή εισιτηρίου: 15Ε.
Σπέτσες

2oς Spetses Mini Marathon

Μετά την επιτυχία του 1ου Spetses mini Marathon, o 2ος θα πραγματοποιηθεί στις 12-14 Οκτωβρίου σε ένα πλούσιο αθλητικό και πολιτιστικό τριήμερο. Εκτός από τις δύο διαδρομές των αγώνων δρόμου (5 και 26 χλμ.), φέτος προγραμματίζονται Κολυμβητικός Αγώνας Διάπλους Σπετσών και Παιδικός Αγώνας 1.000 μέτρων. Το Σάββατο βράδυ -πριν τους Αγώνες Δρόμου- θα στηθεί ένα free for all pasta night με την συμμετοχή των δρομέων, της τοπικής κοινωνίας και των εθελοντών, ενώ με την εγγραφή κάθε συμμετέχων θα παραλαμβάνει το goodie bag με τον αριθμό του, chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, αναμνηστικό t-shirt κ.ά.
Info: Οι εγγραφές έχουν αρχίσει. Για περισσότερες πληροφορίες, αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων και δραστηριοτήτων, καθώς και ειδικά πακέτα διαμονής και μετάβασης στο νησί: www.spetsesmarathon.com, www.facebook.com/marathonspetses.

Βιβλίο

Τα μυστικά της καθαριότητας
Μαίρη Παναγάκου, Εκδόσεις Καστανιώτη, 12,78Ε

Ας ασχοληθούμε με κάτι πιο πρακτικό. Ιδέες ανέξοδες, αλλά δοκιμασμένες στην πράξη, συμβουλές με βάση απλά φυσικά υλικά, επιλύουν κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα της φροντίδας του σπιτιού και αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας. Ένας χρήσιμος οδηγός, απαραίτητος και φιλικός στο περιβάλλον, για καθαριότητα στο σπίτι που θυμίζει τις συνταγές καθαριότητας που εφάρμοζαν οι γιαγιάδες μας, αλλά σήμερα φαίνεται να έχουν ξεχαστεί.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.