Tα απολύτως απαραίτητα σύνεργα και οι νέες φθινοπωρινές τάσεις

Για το πεντικιούρ:

Η πιο πρακτική ώρα για το πεντικιούρ είναι μετά το βραδινό ντους, πρώτον για να μαλακώσουν τα πόδια σας και δεύτερον για να τα αφήσετε να απορροφήσουν τα θρεπτικά στοιχεία που θα τους προσφέρετε κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αρχικά ξεβάψτε τα νύχια σας και μπείτε στο ντους. Τα ξεβαφτικά μαντηλάκια της Septona που δοκίμασα πρόσφατα αποδείχθηκαν πολύ αποτελεσματικά και πρακτικά.



Έπειτα απομακρύνετε τις σκληρύνσεις. Αν είστε παραδοσιακός τύπος, τότε θα χρειαστείτε μια ράσπα ή μια ελαφρόπετρα. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι καινούριο, τότε δείτε το εργαλείο Micro-pedi. Δουλεύει με μπαταρίες και θα το βρείτε στον Κωτσόβολο. Έπειτα απλώστε στα πόδια σας μια πλούσια ενυδατική κρέμα ποδιών. (Έξτρα συμβουλή: Ιδανική ώρα για πεντικιούρ είναι το βράδυ, λίγο πριν κοιμηθείτε, γιατί μετά την περιποίηση καλό είναι.)



Από δω και πέρα η διαδικασία μανικιούρ – πεντικιούρ είναι παρόμοια. Κόψτε τα νύχια, λιμάρετέ τα και σπρώξτε τα πετσάκια προς τα μέσα για να μεγαλώσετε την επιφάνεια του νυχιού. Ένα kit με τα απαραίτητα περιέχει: Νυχοκόπτη, ψαλιδάκι ή πενσάκι, διαχωριστικα δαχτύλων, βουρτσάκι για τον καθαρισμό των νυχιών και μεταλλικό ή ξυλινο στικ για να σπρώχνετε τα πετσάκια.



Πριν βάψετε τα νύχια σας περάστε τους μια βάση, που θα εμποδίσει τις χρωστικές ουσίες του βερνικιού να εισχωρήσουν στο νύχι και να το κιτρινίσουν. Μία από τις καλύτερες είναι το Spa Ritual Base Coat που δεν περιέχει DBP, φορμαλδεύδη και τολουένη (θα το βρείτε στα κομμωτήρια Τέλης Κίκερης και σε επιλεγμένα ινστιτούτα αισθητικής)



Τέλος επιλέξτε μία από τις νέες φθινοπωρινές αποχρώσεις βερνικιών, βάψτε τα νύχια σας, περιμένετε φυσικά να στεγνώσουν και είστε έτοιμη!



Οι Head Mistress (κόκκινο), Miss Fancy Pants (γκρι-μπεζ) και Skirting The Issue (σκούρο μπορντό) είναι 3 από φθινοπωρινές αποχρώσεις της Essie.



Για το βράδυ, συνδυάστε ένα σκούρο βερνίκι με γκλίτερ (Εταιρεία: Νails Inc London, αποχρώσεις Black Taxi και Βurlington Arcade. Θα τα βρείτε στα Sephora)

Αν πάλι θέλετε γαλλικό, δείτε τη νέα, χρωματιστή εκδοχή του σε αυτοκόλλητα (Nail Patch French Manicure Art):



Καλή επιτυχία!