Το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με περισσότερους από 900 εκατομμύρια χρήστες, ενδεχομένως να κάνει πιο δύσκολο έναν χωρισμό από όσο αυτός θα ήταν χωρίς τη μεσολάβηση του Facebook. Αυτό υποστηρίζει σε έρευνά της -βάσει ερωτηματολογίου σε 450 χρήστες Fb- η ψυχολόγος Tara Marshall από το Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Brunel στη Μεγάλη Βρετανία.

Με βάση, λοιπόν, τα συμπεράσματα της έρευνάς της, η αγγλίδα ψυχολόγος αναφέρει ότι όσοι παρακολουθούν τη σελίδα του «πρώην» τους στο Facebook αναφέρουν ότι αργούν περισσότερο να ξεπεράσουν τον χωρισμό, έχουν μεγαλύτερη στενοχώρια και αργούν να ανακάμψουν συναισθηματικά συγκριτικά με εκείνους που δεν καταφεύγουν στην «ηλεκτρονική παρακολούθηση» του πρώην συντρόφου μέσω της σελίδας του στο Facebook.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «Cyberpsychology, Behavior and Social Networking».

Να σημειώσουμε ότι βάσει προηγούμενων ερευνών έχει διαπιστωθεί ότι το ένα τρίτο των χρηστών του Facebook το χρησιμοποιούν για να παρακολουθούν τις κινήσεις του πρώην συντρόφου τους. Πάντως, η εν λόγω έρευνα έγινε δεκτή με σκεπτικισμό από τους ειδικούς που υποστηρίζουν ότι το Facebook απλώς αποτελεί έναν άλλον τρόπο παρακολούθησης του πρώην, που ούτως ή άλλως παλαιότερα γινόταν κυρίως ζητώντας πληροφορίες από κοινούς φίλους και γνωστούς. Υποστηρίζουν όμως ότι η έρευνα δεν αποδεικνύει αν η χρήση του Facebook γι’ αυτόν τον σκοπό πράγματι παρατείνει την επούλωση των πληγών του χωρισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: