Ο ένας στους δέκα εργαζoμένους έχει απουσιάσει από τη δουλειά του εξαιτίας της κατάθλιψης, σύμφωνα με δημοσκόπηση σε 7.000 ενηλίκους σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, που διεξήχθη από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατάθλιψης (EDA). Οι συμμετέχοντες ήταν από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Δανία, την Τουρκία, την Ισπανία και τη Γαλλία.



Συνολικά το 20% των ερωτηθέντων είχαν διαγνωστεί με κατάθλιψη κάποια στιγμή της ζωής τους. Το υψηλότερο ποσοστό διεγνωσμένων περιστατικών κατάθλιψης έχουν οι Βρετανοί (26%) και το χαμηλότερο οι Ιταλοί (12%). Επίσης, από τους εργαζομένους με κατάθλιψη τις περισσότερες πιθανότητες να απουσιάσουν από την εργασία τους είχαν οι Γερμανοί (61%), οι Δανοί (60%) και οι Βρετανοί (58%), ενώ τις λιγότερες οι εργαζόμενοι στην Τουρκία (25%).




Συνολικά ο ένας στους τέσσερις με κατάθλιψη δήλωσαν ότι δεν ενημέρωσαν τον εργοδότη τους, ενώ ο ένας στους τρεις είπαν ότι ανησυχούν ότι αν το έλεγαν θα διακυβευόταν η θέση εργασίας τους. Από την άλλη μεριά, το ένα τρίτο των 792 μάναντζερ που ερωτήθηκαν είπαν ότι δεν είχαν στη διάθεσή τους επίσημους τρόπους αντιμετώπισης των υπαλλήλων με κατάθλιψη.