Η πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη δυτική διατροφή οδηγεί σε πλήθος προβλημάτων υγείας, αυξάνοντας τον κίνδυνο εγκεφαλικού ή θανάτου σε πιο μικρή ηλικία, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Καναδικό Συνέδριο για τα Εγκεφαλικά.

Η πρόχειρη διατροφή στο πόδι, η οποία… κολυμπάει σε λίπος, ζάχαρη και αλάτι και οι ερευνητές την έχουν βαφτίσει «δίαιτα της καφετέριας», φάνηκε ότι προκαλεί περισσότερα συμπτώματα μεταβολικού συνδρόμου (συνδυασμός υψηλών επιπέδων χοληστερίνης, σακχάρου, πίεσης και αυξημένου βάρους) σε πειραματόζωα μετά από μόλις δύο μήνες κατανάλωσής της.Για την έρευνα επιλέχθηκαν νέα ποντίκια, η ηλικία των οποίων αντιστοιχεί σε ανθρώπους 16-22 ετών. «Πιστεύω ότι σύντομα θα αρχίσουμε να βλέπουμε νέους ανθρώπους 30-40 ετών να παθαίνουν εγκεφαλικά, καθώς και άνοια, εξαιτίας αυτής της πρόχειρης διατροφής. Οι νέοι άνθρωποι θα έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας πολύ νωρίτερα στη ζωή τους», υποστηρίζει ο επικεφαλής ερευνητής, δρ. Dale Corbett, επιστημονικός διευθυντής του «Heart and Stroke Foundation Centre for Stroke Recovery».
Σύμφωνα με τον καναδό ερευνητή, όσο συνεχίζουμε αυτόν τον τύπο διατροφής γινόμαστε ζωντανές ωρολογιακές βόμβες που κάποια στιγμή θα εκραγούν προκαλώντας σοβαρά προβλήματα υγείας.


Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: