Δωρεάν προσκλήσεις

Δείτε τους νικητές του διαγωνισμού για τις προσκλήσεις για την παράσταση «έρως θνητών, αθάνατος» στο Ίδρυμα «Μ. Κακογιάννης» εδώ.

Έρως θνητών, αθάνατος

Ο Πλάτωνας στο «Συμπόσιο» παραθέτει το «μύθο των ψυχών», υποστηρίζοντας ότι ο λόγος που ερωτευόμαστε είναι η εναγώνια αναζήτηση της επαναφοράς στην αρχική μας κατάσταση, αυτή της πληρότητας. Βασισμένη σε αυτήν την ιστορία και τέσσερις ακόμα μύθους, η ομάδα «Λώτινος Ήλιος» μας ταξιδεύει στον πυρήνα της καρδιάς μας μέσα από μία παράσταση για τον έρωτα γεμάτη μουσικές, τραγούδια και απόκοσμους ήχους.
Που: Ίδρυμα «Μ. Κακογιάννης», Αίθουσα Black box, Πειραιώς 206, Ταύρος. Τηλ.: 210-34.18.579. Site: www.mcf.gr. Πότε: κάθε Τετάρτη του Οκτωβρίου (στις 21.30). Εισιτήρια: 10Ε.

Δείτε τους νικητές του διαγωνισμού για τις προσκλήσεις για την παράσταση «Οι Δύο Θεοί» στην Πάτρα εδώ.

«Οι Δύο Θεοί»

Οι ήρωές μας βρίσκονται σε ένα ίδρυμα παλεύοντας να απεξαρτητοποιηθούν από τον χρήση κομπιούτερ. Έξω από το ίδρυμα, ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα πολεμικής σύρραξης, που μπορεί να οδηγήσει στην εξαφάνισή του. Έτσι, αποφασίζουν να καταγράψουν την ιστορία του ανθρώπου, ώστε οι επόμενοι κάτοικοι -αν υπάρξουν- να γνωρίσουν τον πολιτισμό που πλησιάζει στο τέλος του. Το προσωπικό και οι άλλοι τρόφιμοι του ιδρύματος μαθαίνουν το σχέδιο και ζητούν να μπουν σε αυτήν την καταγραφή της Ιστορίας, όχι ως αυτό που είναι, αλλά ως σπουδαία πρόσωπα. Οι δύο φίλοι ικανοποιούν τα αιτήματα, προχωρώντας σε μια παραχάραξη της Ιστορίας, και για τον εαυτό τους κρατούν τον υπέρτατο ρόλο: Γίνονται οι Δύο Θεοί.
Που: Θέατρο «Λιθογραφείον», Μαιζώνος 172Β, Πάτρα. Τηλ.: 2610-328.394. Πότε: 12, 13 & 14 Οκτωβρίου. Έναρξη: 21:30. Γενική είσοδος : 10Ε
Bazaar

Παιδικά βιβλία από το περιοδικό “Mommy

Το περιοδικό “Mommy” προσκαλεί γονείς και παιδιά στο πιο διασκεδαστικό και γεμάτο εκπλήξεις 3ημερο φεστιβάλ παιδικού βιβλίου. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο το κοινό θα μπορεί να επιλέξει, ανάμεσα σε 500 τίτλους, αγαπημένα παιδικά βιβλία προς 1Ε το καθένα. Τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ». Επιπλέον, στο πλαίσιο του bazaar, τα παιδιά θα έχουν τη χαρά της δημιουργικής απασχόλησης με μια σειρά δραστηριοτήτων.
Που: Golden Hall, 1ος όροφος, Μαρούσι. Πότε: Πέμπτη 11 – Σάββατο 13 Οκτωβρίου (12.00–20.00).
Πολιτισμός

Από την μπόσσα-νόβα στον τροπικαλίσμο

Δύο Σάββατα αφιερωμένα στη βραζιλιάνικη μουσική και στην ιστορία της σύγχρονης Βραζιλίας οργανώνει το Abanico. Δύο μέρες γεμάτες συζήτηση, μουσική και κινηματογράφο για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον πολιτισμό που κρύβει αυτή η απέραντη χώρα.
Που: Abanico, Κολοκοτρώνη 12, 1ος όροφος, Αθήνα. Τηλ.: 210-32.51.214 & 215. Πότε: Σάββατο 6 & Σάββατο 13 Οκτωβρίου (στις20.00). Είσοδος ελεύθερη.
Αθλητισμός

Τρέχουμε στην Αθήνα

Η Nike ανακοινώνει το 1ο «We Run Athens», έναν αγώνα δρόμου 10 χλμ. στο κέντρο της πόλης, για όσους έχουν πάθος με το τρέξιμο και θέλουν να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία. Δηλώστε συμμετοχή μέσα από την ιστοσελίδα http://www.werunathens.gr/, καθώς ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος. Το κόστος εγγραφής ανέρχεται στα 10€ και τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων Κ.Υ.Α.Δ.Α. Με την εγγραφή, κάθε συμμετέχοντας θα παραλάβει ένα starter pack, που περιέχει ένα T-shirt , το νούμερο εκκίνησης, το τσιπάκι χρονομέτρησης, ένα έντυπο με οδηγίες για τον αγώνα, χάρτη της διαδρομής και ένα κουπόνι έκπτωσης για αγορές προϊόντων running.
Που: Ζάππειο. Πότε: Κυριακή 7 Οκτωβρίου (στις 8:30)
Προσφορά

Δωρεάν Οφθαλμολογικές εξετάσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης,11 Οκτωβρίου, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσφέρει δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις και τα Grand Optical δωρεάν λέπτυνση φακών. Μην περιμένετε να μειωθεί η όραση σας για να επισκεφθείτε τον γιατρό, κλείστε ραντεβού για δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ή στο Ιατρικό Ψυχικού.
Που: Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Μαρούσι. Τηλ.: 210-6157228. Ιατρικό Ψυχικού. Τηλ.: 210-6974044. Πότε: 8-13 Οκτωβρίου.


Κινηματογράφος

Dolphin Boy

Ο Μorad, ένας νέος από ένα αραβικό χωριό στο νότιο Ισραήλ, πέφτει θύμα απαγωγής και ξυλοδαρμού από τους συμμαθητές του. Ο πατέρας του, για να τον βοηθήσει να ξεπεράσει το ισχυρό μετατραυματικό σοκ επιλέγει μια εναλλακτική μέθοδο θεραπείας με τη βοήθεια δελφινιών. Μια αληθινή ιστορία για το πόσο εύθραυστη είναι η ψυχική μας υγεία, πόσο πολύτιμη η αγάπη και πόσο θαυματουργή η φύση.
Που: Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Πότε: Τετάρτη 10 Οκτωβρίου (στις 20.00). Εισιτήριο: 6Ε. Site: http://www.dolphinboyfilm.com/. Η ταινία προβάλλεται παράλληλα στους κινηματογράφους: Δαναός (Κυριακή 14.10), Ολύμπιον/ Αίθουσα Παύλος Ζάννας (7.10), Μουσείο Κινηματογράφου / Tαινιοθήκη Θεσσαλονίκης (10.10), Θέατρο Λιθογραφείο / Πάτρα (10.10), Brave New World / Λευκωσία και Cine-Μαθήματα / Χανιά.

Θεσσαλονίκη

Ζωγραφική & Μνήμη

Η Alzheimer Ελλάς και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας Δήμου Καλαμαριάς εγκαινιάζουν την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου (στις 20.00) εικαστική έκθεση με έργα ζωγραφικής, ψηφιδωτού, γλυπτικής, φωτογραφίας κ.α. Η έκθεση θα λάβει χώρα στον εκθεσιακό χώρο του Remezzo. Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθούν και άλλες εκδηλώσεις τόσο στον χώρο της έκθεσης όσο και στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.
Info: Alzheimer Ελλάς, Πέτρου Συνδίκα 13, Θεσσαλονίκη. Τηλ.: 2310-810.411. Site: www.alzheimer-hellas.gr. Που: Remezzo, Ν. Πλαστήρα 2,παραλία Αρετσούς & Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Γ. Βαφόπουλου 3. Tηλ.: 2310-424.132 (έως 3). Πότε: 9-14 Οκτωβρίου

Μάνη

Δωρεάν έλέγχος για το μαστό

Το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης διοργανώνει διημερίδα για την πρόληψη και ανίχνευση νόσων του μαστού σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Νόσων Μαστού, υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Παράλληλα, θα διενεργηθεί δωρεάν προληπτικός έλεγχος μέσω κλινικής εξέτασης (ψηλάφηση μαστικού αδένα) από έμπειρους κλινικούς ιατρούς, καθώς και μέσω απεικονιστικού ελέγχου (υπέρηχος μαστών) από εξειδικευμένο κλινικό προσωπικό.
Που: Κέντρο Υγείας Αρεόπολης. Τηλ.: 2733-360.011, 051.242 & 051.259. Πότε: Παρασκευή 12 & Σάββατο 13 Οκτωβρίου (8:00 – 15:00).

Βιβλίο

Μιλώντας για το σεξ στην κόρη μου
Jean – Didier Vincent, μετάφραση: Γιώργος Καλαμαντής, Εκδόσεις Πατάκη, 7,70Ε
Ίσως να προκαλεί έκπληξη ένας πατέρας να μιλά στην κόρη του για το σεξ. Παλιότερα, θα αποτελούσε σκάνδαλο: σήμερα όμως μια τέτοια συζήτηση είναι απαραίτητο μέρος της ενηλικίωσης. Εδώ έχουμε έναν διάλογο σωκρατικής ατμόσφαιρας, ανάμεσα σ’ έναν πατέρα-επιστήμονα και σε ένα δεκατριάχρονο κορίτσι. Το σεξ παραμένει από πολλές πλευρές ένα μυστήριο και είμαστε γεμάτοι ερωτήματα, ενώ δεν είναι λίγες οι προκαταλήψεις. Σε έναν πολιτισμό όπου το σεξ βρίσκεται παντού, ο νέος άνθρωπος νιώθει συχνά χαμένος. Στη φάση αυτή, καλούμαστε να εξηγήσουμε στα παιδιά μας πώς λειτουργούν τα πράγματα που κάποτε καλύπτονταν από σιωπή.
Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.