Bazaar

Παιδικά βιβλία από το περιοδικό “Mommy

Το περιοδικό “Mommy” προσκαλεί γονείς και παιδιά στο πιο διασκεδαστικό και γεμάτο εκπλήξεις 3ημερο φεστιβάλ παιδικού βιβλίου. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο το κοινό θα μπορεί να επιλέξει, ανάμεσα σε 500 τίτλους, αγαπημένα παιδικά βιβλία προς 1Ε το καθένα. Τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ». Επιπλέον, στο πλαίσιο του bazaar, τα παιδιά θα έχουν τη χαρά της δημιουργικής απασχόλησης με μια σειρά δραστηριοτήτων.
Που: Golden Hall, 1ος όροφος, Μαρούσι. Πότε: Πέμπτη 11 – Σάββατο 13 Οκτωβρίου (12.00–20.00).
Κοινωνική προσφορά

«Όλοι Μαζί»

Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» με έδρα τον δήμο Βάρης-Βούλας-ουλιαγμένης, στα πλαίσια του κοινωνικού προγράμματός της, ανακοινώνει ότι εμπλουτίζει τα δωρεάν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας της για μαθητές Λυκείου με το μάθημα της Φυσικής, παράλληλα με τα φιλολογικά μαθήματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Ο αριθμός των μαθημάτων και των τμημάτων που θα δημιουργηθούν θα καθοριστεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων.
Που: Απόλλωνος & Δεκελίας, Βουλιαγμένη. Τηλ.: 6981-072.600 (10.00-16.00). Site: www.oloimazi.org.
Φεστιβάλ
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Art4More

Το ART4MORE αποτελεί ένα καινοτόμο φεστιβάλ, αφιερωμένο στην τέχνη και την ψυχική υγεία και πραγματοποιείται από την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου). Στόχος του είναι να προσεγγίσει καλλιτεχνικά και επιστημονικά τις σύγχρονες μορφές τέχνης που μπορούν να εξερευνηθούν με ένα σύνολο αισθήσεων και ταυτόχρονα μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και στην προσβασιμότητα νέων ομάδων κοινού στον πολιτισμό.
Που: Pop Up 123, Πειραιώς 123 (πλησίον του Μετρό Κεραμεικός). Πότε: Παρασκευή 12/10 (16.00-23.00) & Σάββατο 13/10 – Κυριακή 14/10 (11.00 – 23.00). Είσοδος ελεύθερη. Πλήρες πρόγραμμα εδώ
Θέατρο

Οι Χαλασοχώρηδες του Αλ.Παπαδιαμάντη

«Η φιλοδοξία είναι η νόσος των χορτάτων, η λαιμαργία είναι των πεινασμένων το νόσημα». Για 2η χρονιά το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Οι Χαλασοχώρηδες», που δημοσιεύτηκε ένα χρόνο πριν την πτώχευση του 1893, έρχεται να μας θυμίσει πόσο επίκαιρο είναι. Ο Παπαδιαμάντης σατιρίζει τα πολιτικά και εκλογικά ήθη μιας εποχής και προβάλλει τις παθογένειες του νέου ελληνικού κράτους, παρουσιάζοντας με κωμικό τρόπο την αναστάτωση και τον εκφυλισμό μιας τοπικής κοινωνίας τις ημέρες των εκλογών.
Που: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Γκάζι (Μέτρο στάση Κεραμεικού). Τηλ.: 210-34.28.650. Πότε: Κάθε Παρασκευή-Σάββατο (21:15) & Κυριακή (18.30). Πρεμιέρα 12/ 10. Εισιτήρια: 15Ε, 10Ε (μειωμένο), κάθε Παρασκευή 10Ε.
Εργασία

«ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ»

Το Athens Metro Mall πραγματοποιεί την εβδομάδα «ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ», δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να αναζητήσει νέες επαγγελματικές ευκαιρίες και να έρθει σε επαφή με εταιρείες από τον κλάδο της Ναυτιλίας, του Τουρισμού, του Εμπορίου και της Βιομηχανίας. Από τις 16/10 (12.00-18.00) σε διαμορφωμένο χώρο (επίπεδο 0) θα παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, ενώ τη Δευτέρα 15/10 (12.00-14.00) θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για την ορθή συγγραφή ενός βιογραφικού και μία αποτελεσματική επαγγελματική συνέντευξη.
Που: Athens Metro Mall, Λεωφόρος Βουλιαγμένης 276, Άγιος Δημήτριος. Τηλ.: 210-97.69.444. Site: www.athensmetromall.gr. Πότε: 15 – 19 Οκτωβρίου. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει.
Έκθεση

POSTSCRAPS από τους PROVO PRINCIPLES

Οι PROVO PRINCIPLES είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη ομάδα εικαστικών και στόχος της είναι η παραγωγή και προώθηση ενός διαλόγου μεταξύ τέχνης, ιστορίας της τέχνης, κοινωνικών και πολιτικών γεγονότων. Η έκθεση POSTSCRAPS αποτελεί το προϊόν της αναζήτησης και διαχείρισης της μνήμης που εγγράφεται στον ανενεργό χώρο. Σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσουν το «Ουράνιο τόξο της βαρύτητας» του συγγραφέα Τ. Πύντσον, οι καλλιτέχνες «περιπλανιούνται» στο χώρο, ανιχνεύοντας το παρελθόν και ορίζοντας ταυτόχρονα τη σχέση τους με το σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό κλίμα.
Που: CAMP! Contemporary Art Meeting Point, Ευπόλιδος 4, Πλατεία Κοτζιά. Πότε: Έως 28/10 (καθημερινά 14.00-21.00). Είσοδος ελεύθερη

Παιδί

«Τα παιδιά Πάνε Cinema»

Το 2ο Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου «Τα Παιδιά Πάνε cinema» έρχεται και φέρνει ένα τόνο αισιοδοξίας με ένα εισιτήριο προσιτό σε όλους. Οι μικροί θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής, μαγειρικής, μαγείας και καραόκε, ενώ θα δημιουργηθεί χώρος, όπου θα παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς και θα παίζουν με φουσκωτά παιχνίδια. Κάθε Κυριακή με τη λήξη της τελευταίας παράστασης θα γίνονται κληρώσεις με δώρα για να κλείνει το σαββατοκύριακο με τον πιο γλυκό τρόπο!
Που: Cine Παράδεισο, Ζάππα 4 Κορυδαλλός. Τηλ.: 210-49.60.955. Πότε: Σάββατο 13/10 έως Κυριακή 28/04. Εισιτήρια: 2Ε (είσοδος για cinema), 3Ε (είσοδος για θέατρο), 8,5Ε (2 ατόμων για 4 προβολές ή θέατρο). Πλήρες πρόγραμμα εδώ.

Θεσσαλονίκη & Πάτρα

How to Start a Revolution

Στα 83 του, ο Τζην Σάρπ, δύο φορές υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης, δεν μοιάζει επικίνδυνος. Τα βιβλία όμως του Αμερικανού καθηγητή του Χάρβαρντ έχουν ξεκινήσει επαναστάσεις και στο πιο γνωστό από αυτά («Από την δικτατορία στην δημοκρατία») περιγράφει 198 τρόπους μη βίαιης δράσης κατά απολυταρχικών καθεστώτων. Στο ντοκιμαντέρ «How to start a revolution» θέμα είναι ο ίδιος ο Σάρπ και το πώς η σκέψη του έχει επηρεάσει τα κινήματα διαμαρτυρίας της εποχής μας.
Που: Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31, Αθήνα. Τηλ.: 210-33.98.600. Πότε: Τετάρτη 17 Οκτωβρίου (20.00). Εισιτήριο: 6Ε. Προβάλλεται παράλληλα στους κινηματογράφους: Δαναός (Κυριακή 20/10), Αίθουσα Παύλος Ζάννας (14/10) και Μουσείο Κινηματογράφου Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (17/10), Γυμνό Οφθαλμό – Θέατρο Λιθογραφείο, Πάτρα (14/11). Πληροφορίες: 210-72.11.073.

Βιβλίο

Ο δρόμος για μια σχέση μαγική
Σμαρούλα Παντελή, εκδόσεις Μίνωας, 2012, 13,50Ε

Τι είναι, λοιπόν, ο έρωτας; Μήπως ένας παραμορφωτικός καθρέφτης μέσα στον οποίο βλέπουμε τον σύντροφό μας έτσι όπως επιθυμούμε; Κι όλη αυτή η μαγεία που βιώνουμε στην αρχή της σχέσης, μήπως είναι και αυτή μια αυταπάτη, που διαλύεται καθώς ξεκινάμε την καταστροφική λογιστική του «μία σου και μία μου» και του «τώρα εγώ θα σου δείξω»; Κι όμως η ψυχολόγος κ. Σμαρούλα Παντελή υποστηρίζει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος για να «συναντήσουμε» τον σύντροφό μας. Μπορούμε να προσεγγίσουμε από μια νέα οπτική γωνία τη σχέση μας και να την μεταμορφώσουμε σε μια μαγική σχέση.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.