Αν ανήκουμε σε όσους αρέσκονται να μαγειρεύουν και κυρίως να φτιάχνουν γλυκά θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε και να υιοθετήσουμε τα παρακάτω tips των ειδικών:
*Όταν θέλουμε να συμπεριλάβουμε φράουλες σε ένα γλυκό – κυρίως για να το διακοσμήσουμε – είναι καλύτερο να μην τις πλύνουμε (με το νερό κινδυνεύουν να χαλάσουν πολύ εύκολα) αλλά να τις ραντίσουμε με κονιάκ ώστε να «κρατήσουν».

*Όταν φτιάχνουμε γλυκά (π.χ. κέικ) και θέλουμε να βάλουμε μέσα ξηρούς καρπούς ή / και αποξηραμένα φρούτα πρέπει πρώτα να τα αλευρώσουμε ώστε να μην κάθονται στον πάτο των παρασκευών μας.

*Αν θέλουμε να συμπεριλάβουμε φρούτα στο ζελέ, είναι καλύτερα να το μισοπαγώσουμε πρώτα και μετά να τα ρίξουμε στο ζελέ, ώστε να μην «κάτσουν» πάνω ή κάτω.

*Το ιδανικό είναι να διαλύουμε το κορν φλάουρ σε κρύο υγρό γιατί διαφορετικά σβολιάζει.

*Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό γιατί αν είναι σε ζεστό διαλύονται.

*Μπορούμε να τσεκάρουμε αν έχει ψηθεί το κέικ μας, αντί με μαχαίρι με καθαρό ξύλινο καλαμάκι (σαν αυτό που χρησιμοποιούμε για τα σουβλάκια).
*Όταν θέλουμε να ανακατέψουμε στερεά και υγρά μαζί ρίχνουμε σιγά σιγά τα υγρά στα στερεά για να διαλύονται και να μην σβολιάζουν.

*Για να φτιάξουμε σαγκρία ψιλοκόβουμε τα μήλα, τα βάζουμε σε σπράιτ για να μην μαυρίζουν μέχρι να κόψουμε όλα τα φρούτα και να προσθέσουμε και το κρασί.

*Όταν θέλουμε να φτιάξουμε ζελέ ή μπαβαρουάζ βάζουμε τις στρώσεις ξεχωριστά, ώστε να παγώνει η κάθε μία στρώση και μετά να προσθέτουμε την κάθε επόμενη (αλλά πρέπει να φροντίζουμε να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να μην ξαναλιώσει το ήδη υπάρχον).

*Όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε γλυκόζη είναι σκόπιμο να βρέχουμε τα χέρια μας (αφού βέβαια θα τα έχουμε πρώτα πριν πλύνει καλά) για να την πιάσουμε με τα γυμνά μας χέρια ή να έχουμε βρέξει κάποιο σκεύος ή εργαλείο (π.χ. κουτάλι ή μπολ) και με αυτό να την προσθέσουμε στην παρασκευή μας.