Ένα έργο ελληνικής έμπνευσης που κατέκτησε την Ασία

Ιδιοφυής, πολύπλευρος και εφευρετικός, ο νεαρός καλλιτέχνης Andrew Yang, αμερικάνος με ταϊβανέζικη καταγωγή, είναι το νέο παιδί θαύμα της τέχνης και ταυτόχρονα της μόδας.



Ο σχεδιαστής Andrew Yang με μία από τις Kouklites του.

Το 2008 δημιούργησε μια συλλογή από χειροποίητες κούκλες με υψηλής ραπτικής ρούχα από μουσελίνα, οι οποίες έκαναν θραύση σε όλο τον κόσμο. Αυτές τις κούκλες, ο Andrew Yang τις βάπτισε Kouklitas, εμπνεόμενος από την ελληνική λέξη Κούκλες, και οι ειδικοί της μόδας, όπως η Anna Wintour, της αμερικάνικης Vogue, τα χαρακτηρίζουν μοναδικά αριστουργήματα.



Ιδού δυο από τις διάσημες Kouklitas με ρούχα από τη συλλογή haute couture του Givenchy και της Ann Demeulemeester.



Η Kouklita που φοράει Lanvin.

Πρωτοπόρος, δημιουργικός και αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει, ήταν θέμα χρόνου να τον εκτιμήσουν σημαντικοί άνθρωποι από τον χώρο της μόδας αλλά και της ομορφιάς. Για παράδειγμα, η Lancome ζήτησε από τον αγαπημένο καλλιτέχνη να σχεδιάσει 3 Kouklitas ειδικά για το brand, οι οποίες… έχουν τατουάζ -σε διαφορετικά σημεία η καθεμία-, το κόκκινο τριαντάφυλλο, σήμα κατατεθέν του brand.



Η Αλίσα, η Ιζαμπέλ και η Καμίλ, οι 3 κομψές Kouklitas από τη συλλογή Dolleyes, διαφημίζουν τη μάσκαρα Hypnose Doll Eyes της Lancome.

Η συλλογή “Dollidays” δεν θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Όμως, αν επισκεφθείτε την Ασία, ή κάποιος φίλος σας ταξιδέψει εκεί, ζητήστε του οπωσδήποτε να σας φέρει μια όταν επιστρέψει.