Δωρεάν προσκλήσεις

Κερδίστε συνολικά 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «έρως θνητών, αθάνατος», στις 24 & 31 Οκτωβρίου.

Μπείτε στη σελίδα μας στο facebook Vita.gr και κάντε like στο post της παράστασης!
Ημερομηνία λήξης διαγωνισμού: Τρίτη 23 Οκτωβρίου
Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα μας στο facebook

«Έρως θνητών, αθάνατος»

Ο Πλάτωνας στο «Συμπόσιο» παραθέτει το «μύθο των ψυχών», υποστηρίζοντας ότι ο λόγος που ερωτευόμαστε είναι η εναγώνια αναζήτηση της επαναφοράς στην αρχική μας κατάσταση, αυτή της πληρότητας. Βασισμένη σε αυτήν την ιστορία και τέσσερις ακόμα μύθους, η ομάδα «Λώτινος Ήλιος», μας ταξιδεύει στον πυρήνα της καρδιάς μας μέσα από μία παράσταση γεμάτη μουσικές, τραγούδια και απόκοσμους ήχους.
Που: Ίδρυμα «Μ. Κακογιάννης», Αίθουσα Black box, Πειραιώς 206, Ταύρος. Τηλ.: 210-34.18.579. Site: www.mcf.gr. Πότε: κάθε Τετάρτη του Οκτωβρίου (στις 21.30). Εισιτήρια: 10Ε.
Προσφορά

Ορθοπεταλιές στο μουσείο

Στην επιβράβευση της χρήσης ποδηλάτου για τις καθημερινές μετακινήσεις προχωρεί το Μουσείο Ηρακλειδών με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας. Έτσι, οι χρήστες ποδηλάτων, εκτός από την θαυμάσια βόλτα στην περιοχή, θα κερδίσουν επιπλέον έκπτωση στο εισιτήριο εισόδου στην έκθεση «M.C. Escher – V.Vasarely: Τέχνη και Μαθηματικά», προσφορές σε επιλεγμένα είδη στο πωλητήριο και 20% έκπτωση στο cafe Θόλος, απέναντι από την είσοδο του μουσείου.
Που: Μουσαίο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Θησείο (Μετρό Θησείο). Τηλ.: 210-34.61.981. Site: www.herakleidon.com. Πότε: Για όλο τον Οκτώβριο.
Χορός

Ομάδα Χορού Μυία – «Λαχταρώ»

Η παράσταση «Λαχταρώ» της Ομάδας Χορού Μυία επιστρέφει για λίγες ακόμα παραστάσεις. Εμπνευσμένη από τον ερωτικό μονόλογο του ομώνυμου θεατρικού έργου της Σάρα Κέιν, η παράσταση εξερευνά τις σύγχρονες σχέσεις των ανθρώπων στην ερημιά του αστικού τοπίου, τις ανάγκες, τα θέλω, τις συμβάσεις και τις ψευδαισθήσεις τους, καθώς μόνο ο έρωτας μπορεί να μας σώσει κι ο έρωτας μας καταστρέφει. Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στα πλαίσια του 11ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.
Που: Θέατρο OLVIO, Φαλαισίας 7, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός). Κρατήσεις θέσεων.: 210-34.14.118 (καθημερινά 16:00-20:00). Εισιτήρια: 10Ε, 5Ε (φοιτητικό). Πότε: Παρασκευή 19 & Σάββατο 20 Οκτωβρίου (στις 21:30).
Εικαστικά δρώμενα

Πάνος Παπαδόπουλος & KangarooCourt

Ανταποκρινόμενη στους αβέβαιους καιρούς, σε μια επεκτεινόμενη πτώχευση του κράτους, στην από όλες τις πλευρές διαφθορά, η επιμελητική ομάδα της Kunsthalle Athena φέρνει «αντιμέτωπους» μεταξύ τους, αλλά και με το κοινό, καλλιτέχνες που πραγματεύονται κάποια από τα παραπάνω ζητήματα, με μοναδικό και ελεύθερο τρόπο. Ο Πάνος Παπαδόπουλος και οι KangarooCourt, μέσα από αφηρημένες συνθέσεις, video, εικαστικές και παραστατικές τέχνες, τη μουσική και τη λογοτεχνία μας προβληματίζουν περισσότερο, με την ελπίδα ίσως και να προσεγγίσουμε μια πιο ξεκάθαρη λύση.
Που: Kunsthalle Athena, Κεραμεικού 28, Κεραμεικός – Μεταξουργείο. Πότε: έως 8 Νοεμβρίου, Τετάρτη – Πέμπτη (18.30 – 22.00).
Παιδί

Χένσελ και Γκρέτελ

Είναι το πιο δημοφιλές παραμύθι των αδελφών Γκριμ, διασκευασμένο θεατρικά από τον Διονύση Κούτση. Επιβλητικά σκηνικά, πανέμορφα κοστούμια και η υπέροχη μουσική του Ε. Χούμπερτιγκ και του αρχιμουσικού Δ. Κούτση κοσμούν την παράσταση. Ένα έργο κατάλληλο για παιδιά και μεγάλους με βασικό μήνυμα τη δύναμη και η γενναιότητα των μικρών παιδιών, την αγάπη, την προστατευτικότητα και την ενότητα των αδελφών. Μετά από κάθε παράσταση ακολουθεί «το πάρτι της καραμέλας».
Που: Θέατρο «Θυμέλη» Έλλης Βοζακιάδου, Μοσχονησίων 32, Πλ. Αμερικής. Site: www.thymelitheater.com. Τηλ.: 210-86.57.677. Πότε: έως 18 Νοεμβρίου, κάθε Σάββατο στις 16.00 και Κυριακή στις 11.15 & 16.00. Εισιτήριο: 12Ε.
Θεσσαλονίκη

Ο καθρέφτης του Πλάτωνα

Τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Mischa Kuball φιλοξενεί το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με το έργο του «Platon’s Mirror-Ο καθρέφτης του Πλάτωνα». Η αλληγορία του σπηλαίου, στο 7o βιβλίο της «Πολιτείας» του Πλάτωνα, παραμένει ένα από τα κείμενα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ευρωπαϊκή λογοτεχνία και την πολιτική θεωρία, καθώς ο Πλάτωνας διατυπώνει τη διαφοροποίηση μεταξύ δύο μορφών πραγματικότητας: της φαινομενικής και της (αληθινής) πραγματικότητας των Ιδεών. Η αλληγορία αυτή υπήρξε μία σημαντική πρόκληση για τον καλλιτέχνη, που αξιοποιεί στο έπακρο το φαινόμενο του φωτός.
Που: Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Κολοκοτρώνη 21, Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη. Tηλ.: 2310-589.140 (εσωτ. 152). Site: www.greekstatemuseum.com. Πότε: έως 25 Οκτωβρίου, Τρίτη-Κυριακή (10.00-18.00).

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.