Είναι η πρώτη Νοτιοαφρικανή που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού. Είναι το πρώην μοντέλο και η πρώην χορεύτρια που ξεπέρασε τα τραυματικά παιδικά της χρόνια και επιβλήθηκε στην κινηματογραφική βιομηχανία. Η Charlize Theron, η ωραία που υποδύεται το τέρας, μπορεί και κάνει όσα την ευχαριστούν.

Για το σώμα

Σεξουαλικότητα
«Θεωρώ τον εαυτό μου σεξουαλικό πλάσμα. Μου αρέσει η εμφάνισή μου και το γιορτάζω. Γιατί να ντρέπομαι; Μεγάλωσα μαθαίνοντας πως ό,τι βρίσκεται κάτω από τα ρούχα μου δεν είναι κακό.»

Ρούχα
«Αν δεν φοράτε τον σκύλο σας, γιατί να φορέσετε γούνινα ρούχα; Η γούνα δεν είναι απαραίτητη και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υποφέρουν τα ζώα για χάρη της μόδας.»

Ένοχες απολαύσεις
«Δεν είμαι άνθρωπος των γλυκών. Μου αρέσουν, όμως, πολύ τα τηγανητά και τρελαίνομαι για τυριά, κρέμες, ψωμί και ζυμαρικά.»

Ομορφιά
«Στο σπίτι δεν δίναμε έμφαση στην ομορφιά. Η μητέρα μου πάντα έλεγε: “Πρέπει να την ακούσεις να τραγουδάει, να διαβάσεις το ποίημα που έγραψε”. Ο έπαινος ήταν για όσα έκανα.»

Πλαστικές επεμβάσεις
«Όταν οι γυναίκες προσπαθούν να σβήσουν τις ρυτίδες τους, είναι σαν να καίνε τις φωτογραφίες τους. Κοιτώντας τις πρέπει να βλέπουμε τα μαθήματα που πήραμε και μας ωρίμασαν.»

Για το μυαλό

Κανόνες ζωής
«Μην κάνεις στους άλλους ό,τι δεν θες να σου κάνουν. Ζήσε τη ζωή σου όσο πιο καλά, σωστά και αυθεντικά μπορείς, μην εξαπατάς και μην πληγώνεις τους ανθρώπους.»

Στη δουλειά
«Μπορεί να μην ήμουν η καλύτερη από άποψη τεχνικής, αλλά κατάφερα να πάρω πρωταγωνιστικούς ρόλους γιατί όταν πέθαινα στην ταινία ήταν σαν να πέθαινα πραγματικά και όταν τρελαινόμουν… τρελαινόμουν!»

Στιγματισμός
«AIDS, βιασμός, διαζύγιο, βία κατά των γυναικών είναι θέματα για τα οποία κανείς δεν μιλάει στη Νότια Αφρική. Θέλω να κάνω κάτι για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία. Αν μιλούσαμε, τα θύματα δεν θα χρειαζόταν να ντρέπονται ή να κρύβονται. Γι’ αυτό ξεκίνησα το ίδρυμα Africa Outreach Project.»

Φιλία
«Οι φίλοι είναι άνθρωποι με τους οποίους επιλέγεις να μοιραστείς τη ζωή σου. Μερικές φορές οι βαθιές φιλίες είναι πιο δυνατές από την οικογένεια. Είμαι ευγνώμων για τις στιγμές που έχω με τους δικούς μου ανθρώπους, αλλά δεν τους θεωρώ δεδομένους.»