Ήταν η «ταχυδρόμος« στην εκπομπή «Πάμε Πακέτο», ενώ έχει παρουσιάσει τις εκπομπές «Mega Star» και «Θέμα Διατροφής». Σήμερα, η Ιωάννα Κανελλοπούλου είναι μια ευτυχισμένη μητέρα δύο παιδιών που, όπως μας λέει, αυτό που έχει ανάγκη να κάνει τη συγκεκριμένη περίοδο είναι να κυνηγάει τα παιδιά της και να είναι κοντά τους μέχρι να πάνε σχολείο.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ «Η σπιτική λεμονόπιτα που φτιάχνω. Μπορώ να φάω μόνη μου ένα ταψάκι. Τη συνταγή μού την έδωσε μια φίλη μου, αλλά έκανα κι εγώ μερικές μικρές αλλαγές. Πιστεύω ότι χάρη στη φαντασία μου κατάφερα να την απογειώσω.»

ΤΙ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΙ «Το να κάθομαι σε ένα ήσυχο μέρος και να κοιτάω τη θάλασσα, χωρίς κάτι να μου αποσπά την προσοχή. Αυτές οι στιγμές ηρεμίας με ενθουσιάζουν. Είναι στιγμές που τις βιώνω μόνη μου, στιγμές που δεν θέλω να μιλάω και που δεν τις μοιράζομαι.»

ΤΙ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ «Δυστυχώς ή ευτυχώς, σε αυτήν τη φάση της ζωής μου, με δύο παιδιά στο σπίτι δεν υπάρχει κάτι που να με κάνει να βαριέμαι. Για την ακρίβεια, δεν έχω χρόνο, γι’ αυτό το να βαριέμαι είναι μια πολυτέλεια που αυτήν τη στιγμή δεν έχω.»

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ «Ευτυχώς δεν φοβάμαι κανένα γιατρό. Από τη μία, δεν είχα μέχρι σήμερα κάποια αρνητική εμπειρία που να με σημαδέψει και από την άλλη πιστεύω ότι είναι εδώ για να μας βοηθάνε. Βλέπω τον ρόλο τους θετικά.»

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ FIT «Αυτήν την περίοδο γυμνάζομαι κυνηγώντας τα παιδιά μου στο σπίτι. Παλιότερα είχα πειραματιστεί με διάφορα σπορ, ανάμεσά τους και το τένις. Ωστόσο, το τελευταίο πράγμα που έχω δοκιμάσει και πραγματικά μου άρεσε είναι το kickboxing. Είναι ένα άθλημα που με βοηθούσε να ξεσπάσω, να ξεδώσω.»

Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ «Με χαλαρώνει το περπάτημα, αλλά όχι στην Αθήνα. Λατρεύω τις βόλτες στην παραλία της Νέας Μάκρης, όπου μένω τώρα. Η διαδρομή στον πεζόδρομο που φτάνει μέχρι το λιμανάκι πραγματικά με ηρεμεί.»

ΤΙ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ «Κατ’ αρχάς οδηγώ μικρό αυτοκίνητο, που δεν καίει πολλά καύσιμα, και φυσικά ανακυκλώνω. Μάλιστα, μαθαίνω και στα παιδιά μου να φροντίζουν το περιβάλλον. Ήδη από τόσο μικρή ηλικία καταλαβαίνουν ότι πρέπει να σβήνουν τα φώτα όταν βγαίνουν από ένα δωμάτιο και γνωρίζουν να χωρίζουν τα σκουπίδια στους δύο κάδους που έχουμε στο σπίτι.»

ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ «Αυτό που θυμάμαι έντονα από τα παιδικά μου χρόνια είναι τα καλοκαίρια στο χωριό, στην Ακράτα Αχαΐας, με τους παππούδες μου. Είναι ένα μέρος που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, και μάλλον επειδή μεγάλωσα κοντά στη θάλασσα το νερό έχει αυτήν την ηρεμιστική επίδραση πάνω μου.»

ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΙΔΑΝΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ «Για μένα, απαραίτητο στοιχείο κάθε σχέσης είναι το πάθος. Είτε πρόκειται για ερωτική είτε για φιλική σχέση, είτε ακόμα για τη σχέση μου με τη μαγειρική, το πάθος είναι το “κλειδί”. Χωρίς αυτό δεν γίνεται τίποτα.»

Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ «Με έχει κάνει πραγματικά άλλον άνθρωπο. Έχουν αλλάξει τα πάντα στη ζωή μου. Φοβάμαι, ενώ ποτέ δεν φοβόμουν. Σκέφτομαι την κάθε μου κίνηση, πράγμα που δεν έκανα ποτέ.»

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ «Έχω λίγους και καλούς. Για την ακρίβεια, οι φίλοι μου μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών και τους έχω από μικρό παιδί. Είναι το αλατοπίπερο της ζωής. Μπορεί να μη βρισκόμαστε συχνά, αλλά ξέρω ότι είναι εκεί.»

Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ «Δεν έχω κάνει ποτέ, αλλά έχω διαβάσει βιβλία και έχω φίλους που κάνουν. Σε κάποια σημεία συμφωνώ και σε κάποια διαφωνώ. Πιστεύω ότι μερικές φορές μεγαλοποιούμε τα πράγματα χωρίς να υπάρχει λόγος, εξάλλου κάθε άνθρωπος βρίσκει τον δικό του τρόπο να θεραπεύει την ψυχή του.»

ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ «Σε ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα και γύρω να μην υπάρχει πολύς κόσμος. Να είμαστε εγώ και τα παιδιά όλη την ημέρα με ένα μαγιό και να μη χρειάζεται να πάμε πουθενά.»

ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ «Το πρωινό, που έχει γίνει πια συνήθεια και σε μένα και στα παιδιά. Συνήθως περιλαμβάνει δημητριακά με γάλα και χυμό, ψωμί με μέλι ή ψωμί με τυρί και φρούτα. Μάλιστα, όσα από τα τρόφιμα μπορώ τα προμηθεύομαι από μικρούς παραγωγούς και από γνωστούς που εμπιστεύομαι.»

Η ΑΤΑΚΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ «“Παιδιά, υπομονή και ψυχραιμία!”. Αν και τον τελευταίο καιρό έχω προσθέσει και το “Θα έρθουν και καλύτερες ημέρες”.»

ΠΩΣ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ «Έχω πολύν καιρό να κακομάθω τον εαυτό μου, να κάνω κάτι για μένα. Νομίζω ότι έχω ξεχάσει τι έκανα παλιότερα. Ακόμα και ο χρόνος που χρειάζεται ένα πεντικιούρ μού φαίνεται πολύς και δεν τον έχω. Αυτό που θα ήθελα είναι να κοιμηθώ 8 ώρες συνεχόμενες, χωρίς να χρειαστεί να σηκωθώ.»

ΤΟ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΙΖΟΜΑΙ «Το κινητό μου. Έχω εξάρτηση από αυτό, κυρίως λόγω του άγχους μου. Βέβαια, έχω και έναν επιπλέον λόγο, αφού όλη την ώρα τραβάω βίντεο και φωτογραφίες των παιδιών μου.»