Στις χώρες όπου η κατά κεφαλήν κατανάλωση μαύρου τσαγιού είναι υψηλή, η συχνότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 είναι μικρότερη συγκριτικά με τις χώρες όπου η κατανάλωση μαύρου τσαγιού είναι χαμηλότερη. Το συμπέρασμα αυτό βασίζεται σε μαθηματική ανάλυση στοιχείων από 50 χώρες και δημοσιεύτηκε online στο site της «British Medical Journal».

Ο διεθνής επιπολασμός του διαβήτη έχει εξαπλασιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες και η Διεθνής Ένωση για τον Διαβήτη (International Diabetes Federation) εκτιμά ότι ο αριθμός των πασχόντων θα ανέλθει από 285 εκατομμύρια το 2010 σε 438 το 2030.

Με βάση τη μαθηματική ανάλυση που δημοσιεύτηκε στη «BMJ Open», η Ιρλανδία βρίσκεται στην κορυφή των καταναλωτών μαύρου τσαγιού με περισσότερο από 2 κιλά τσαγιού κατ’ άτομο τον χρόνο και ακολουθείται από τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία. Στη βάση της λίστας είναι η Νότιος Κορέα, η Βραζιλία, η Κίνα, το Μαρόκο και το Μεξικό. Η στατιστική ανάλυση έδειξε ένα δυνατό συσχετισμό μεταξύ των χαμηλών ποσοστών διαβήτη και της κατανάλωσης μαύρου τσαγιού σε χώρες όπου η κατανάλωσή του είναι υψηλή.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: