Δείτε τους νικητές του διαγωνισμού για τις προσκλήσεις της παράστασης «Οι χαλασοχώρηδες» στο θέατρο Αλκμήνη εδώ.

Δωρεάν προσκλήσεις

Κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για την παιδική παράσταση «Ο Μεγαλύτερος Θησαυρός του Κόσμου» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Μπείτε στη σελίδα μας στο facebook Vita.gr και κάντε like στο post της παράστασης!
Ημερομηνία λήξης διαγωνισμού: Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου
Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα μας στο facebook

«Ο Μεγαλύτερος Θησαυρός του κόσμου»

Η Δροσιά, η Χρύσα και ο Σπίθας βρίσκουν ένα σπάνιο χάρτη, που οδηγεί στο μεγαλύτερο θησαυρό του κόσμου. Προς μεγάλη τους έκπληξη, όμως, δεν βρίσκουν θησαυρό, αλλά ένα αλλόκοτο πλάσμα, που πετάει τον χάρτη λέγοντας: «Από εδώ και πέρα θα σας καθοδηγήσω εγώ!» Η εντολή του είναι να ακολουθήσει ο καθένας τη δική του πορεία για να βρει το θησαυρό με μπούσουλα ένα ρητό, διαφορετικό για τον καθένα, που θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία. Μόνος τους αντίπαλος ο ύπουλος Ίγκο, που προσπαθεί να τους αποπροσανατολίσει με έναν τρόπο, «την αρνητική έκφραση του εαυτού τους». Θα καταφέρουν να τον νικήσουν; Η ομάδα «Λώτινος Ήλιος» παρουσιάζει μια θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, που δείχνει ότι «αυτά που έχουν πραγματική αξία δεν αγοράζονται, προσφέρονται από καρδιά σε καρδιά».

Που: Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα. Τηλ.: 210.3418579. Πότε: κάθε Κυριακή του Δεκεμβρίου (στις 12.00). Πληροφορίες εδώ & εδώ . Κρατήσεις: 210.5450698, 6947.687132-3.
Ημερίδα

Καρκίνος… Μπορεί να νικηθεί!

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώνει την 9η Επιστημονική Ημερίδα του με θέμα «Καρκίνος…Μπορεί νa νικηθεί». Επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων από το χώρο της υγείας θα σας ενημερώσουν για τις εξελίξεις στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και μετά την ενημερωτική ομιλία για τη Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών / Αιμοποιητικών Κυττάρων, θα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής στη Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών. Τα δείγματα θα ληφθούν από Ιατρούς Αιματολόγους, με τους οποίους μπορείτε να συζητήσετε και να λύσετε τις απορίες σας.
Που: Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα. Πότε: Κυριακή 2/12 (10.00-21.00). Πληροφορίες: τηλ.: 210.6468222, 6979.529571 (κα. Ζωή Γραμματόγλου) και εδώ.
Bazaar

Σώματος ελληνικού οδηγισμού

H Επιτροπή Οικονομικής Αρωγής του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού σας περιμένει με τα παιδιά και τους φίλους σας στις άνετες αίθουσες του Ζαππείου Μεγάρου για να περάσετε ευχάριστες ώρες και να κάνετε τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια σας, συνεχίζοντας μία παράδοση 30 χρόνων. Βρείτε σπιτικές λιχουδιές απ’ όλη την Ελλάδα, επώνυμα ρούχα σε χαμηλές τιμές, βιβλία, παιχνίδια, κοσμήματα, δίσκους (βινύλια και cds), είδη σπιτιού, πίνακες και το γούρι της χρονιάς για το 2013 και απολαύσετε έναν ζεστό καφέ, ένα σνακ ή ένα νόστιμο σπιτικό γεύμα.
Που: Ζάππειο Μέγαρο. Πότε: Σάββατο 1/12 (10.00-19.00) & Κυριακή 2/12 (10.00–18.00). Πληροφορίες: Τηλ. 210.3235794. Site: www.seo.gr.

Επιστημονικών βιβλίων

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σας προσκαλεί στο φετινό χριστουγεννιάτικο παζάρι των βιβλίων του, όπου μπορείτε να βρείτε πολλές επιστημονικές εκδόσεις του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών (ΚΒΕ, ΚΕΡΑ, ΚΝΕ) και του προγράμματος «Επιστήμης Κοινωνία» με έκπτωση που ξεκινάει από 40%.
Που: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα. Πότε: 1-6/12 (11.00-20.00). Site: www.eie.gr.


Θεατρικού υλικού

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου διοργανώνει bazaar θεατρικού υλικού απ’ όλο τον κόσμο από το σπάνιο αρχείο του και από προσφορές των μελών και των φίλων του. Στο Bazaar θα διατίθενται σε συμβολικές τιμές (ξεκινώντας από 0,50€) θεατρικά προγράμματα, αφίσες, ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά και βιβλία, και πολλά ιδιαίτερα και σπάνια θεατρικά αντικείμενα με σκοπό τα έσοδα να κάνουν δυνατή την επιβίωση του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. Την ίδια μέρα, στις 12.30, είναι και τα εγκαίνια της δανειστικής βιβλιοθήκης του UNIMA-Ελλάς, του Ελληνικού Κέντρου της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθέατρου.
Που: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (φουαγιέ Ιδρύματος), Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα. Τηλ.: 210.3418550. Πότε: Κυριακή 2/12 (12.00-19.00). Site: www.mcf.gr.

Χειροποίητων αντικειμένων

Χειροποίητα αντικείμενα φτιαγμένα από γυαλί με τις τεχνικές fusing, lampwork και βιτρώ, διακοσμημένα για χριστουγεννιάτικα στολίδια και γούρια θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε πολύ προσιτές, που κυμαίνονται μεταξύ 5-15Ε, στο χριστουγεννιάτικο bazaar του yαλοχώρου στα Πετράλωνα.
Που: yαλοχώρος, Θεσσαλονίκης 189 (στάση Πετράλωνα), Αθήνα. Τηλ.: 210.3469210 & 6984.222277. Πότε: 2 & 9/11. Site: www.yalohoros.gr.
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

«Σκέφτομαι και τρώω»

Στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, έρχεται να δείξει ότι η καλή υγεία και η σωστή διατροφή είναι ζητήματα επίκαιρα και η ενημέρωσή μας γι’ αυτά πρέπει να ξεκινά από την παιδική ηλικία. Έτσι, από τη Δευτέρα 3/12 και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, επιστήμονες και συνεργάτες των δύο φορέων θα ξεκινήσουν μια σειρά εκπαιδευτικών παρουσιάσεων σε παιδιά και εφήβους σε σχολεία της Αττικής, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους. Στα πλαίσια του προγράμματος θα δοθεί ενημερωτικό υλικό και θα γίνουν διαδραστικές παρουσιάσεις πάνω στη σημασία της ισορροπημένης διατροφής και το ρόλο που παίζει στη σωματική και πνευματική ανάπτυξη.
Παιδί

Ο Ευγένιος Τριβιζάς και η Λούλα Στρουμπουλούλα

Τo Public στο The Mall Athens και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν, με αφορμή την έκδοση του νέου, ξεκαρδιστικού, πρωτοχρονιάτικου βιβλίου του Ευγένιου Τριβιζά «Τα Χριστούγεννα της Λούλας Στρουμπουλούλας», να γνωρίσετε την πιο τολμηρή γαλοπούλα του κόσμου και να θαυμάσετε έναν ιπτάμενο γάτο. Ο Ευγένιος Τριβιζάς θα καταφθάσει από το Νησί των Πυροτεχνημάτων μαζί με την αγαπημένη του γαλοπούλα, έναν υπέροχο ριγέ γάτο και ένα αόρατο πράσινο καγκουρό. Σε όλες τις γαλοπούλες που θα παρευρεθούν θα διανεμηθεί δωρεάν καλαμπόκι!
Που: Public The Mall Athens, Α. Παπανδρέου 35, Μαρούσι. Πότε: Σάββατο 1/12 (στις 12.00).
Βιβλία

Οστεοπόρωση και αρθριτικά
Γιώργος Μηνούδης, εκδόσεις Κέδρος 2012, 11Ε

Η οστεοπόρωση και τα αρθριτικά έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας. Σχεδόν ένα στα τέσσερα άτομα, ειδικά γυναίκες, θα υποφέρουν από αυτά κάποια στιγμή στη ζωή τους. Θεωρούνται «εκφυλιστικές παθήσεις» αγνώστου συνήθως αιτιολογίας και μη αναστρέψιμες. Η αλήθεια είναι ότι τα αίτια οφείλονται στη λανθασμένη νοοτροπία, στη διατροφή και στον τρόπο ζωής. Αν γίνουν μερικές απλές και ουσιαστικές αλλαγές σε αυτούς τους τρεις τομείς, οι ανεπιθύμητες παθολογικές αυτές καταστάσεις θα εκλείψουν, σύμφωνα με τον συγγραφέα κλινικό ορθομοριακό διατροφολόγο Γιώργου Μηνούδη.

9 παραμύθια και μια ξύλινη κουτάλα
Ιωάννα Νιαώτη, Έρση Νιαώτη, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, εικονογράφηση: Έλενα Ζουρνατζή, εκδόσεις Καλειδοσκόπιο 2012, 16,90Ε

Οι εφτά νάνοι ήξεραν να φτιάχνουν μηλόπιτα; Ποιο ήταν το αγαπημένο γλυκό του Χάνσελ και της Γκρέτελ; Η Σταχτοπούτα αγαπούσε ή όχι την κολοκυθόσουπα; Μια ξύλινη κουτάλα «μαγειρεύει» εννέα κλασικά παραμύθια και τα «σερβίρει» με μοντέρνο, έξυπνο και χιουμοριστικό τρόπο μαζί με συνταγές που μας στέλνουν στην κουζίνα για γευστικές δημιουργίες. Ένα βιβλίο για γονείς και παιδιά, που θα το απολαύσουν μαζί και διπλά…
Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.