Ή λεία και στιλπνά χωρίς να φριζάρουν; Ε, προφανώς το δεύτερο. «Πώς το πετυχαίνεις όμως;» Να, μία από τις πιο συχνές απορίες που ακούω (που είχαν προβληματίσει και εμένα). Και απαντώ: Με την επιλογή του σωστού προϊόντος (δε χρειάζεται να έχετε πολλά) που περιποιείται και ταυτόχρονα τιθασεύει την τρίχα. Τα κριτήριά σας για να επιλέγετε το σωστό είναι ο τύπος και το πάχος της τρίχας σας. Έπειτα από αρκετές δοκιμές ξεχώρισα μερικά από τα καλύτερα προϊόντα που απευθύνονται και στις σγουρομάλλες αλλά και σε όσες έχετε ίσια ή σπαστά μαλλιά.



Καταρχάς, αν κάνετε συχνά πιστολάκι για ίσιωμα ή σίδερο για μπούκλες, επιβάλλεται η χρήση ενός προϊόντος που προστατεύει από τη θερμότητα. Ξεχωρίζω το σπρέι Sunsilk Pro Heat που προστατεύει την τρίχα από θερμότητα ως και 230 βαθμούς Κελσίου. Κοστίζει γύρω στα 5 ευρώ και θα το βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ.



Ένα νέο έλαιο με βούτυρο καριτέ που τυλίγει την τρίχα με ένα λετπό φιλμ και την προστατεύει συνεχώς από την ξηρασία και το φριζάρισμα, είναι το Sleek Silk Wonder, Smoothing Oil, της Μatrix (δουλεύει ιδίως στα ξηρά μαλλιά).

Κοστίζει 11 ευρώ και θα το βρείτε σε επιλεγμένα κομμωτήρια.



Αν έχετε σγουρά μαλλιά, τότε σίγουρα θα ενθουσιαστείτε, όπως εγώ, με την Intense Curl Cream, της Moroccanoil, η οποία δίνει τέλειο σχήμα- δαχτυλίδι στις μπούκλες που διατηρούνται μέχρι το επόμενο λούσιμο. Η τιμή του είναι λίγο τσουχτερή (32 Ε) αλλά είναι ένα από τα καλύτερα –αν όχι το καλύτερο- προϊόν κατά του φριζαρίσματος που έχω δοκιμάσει, κι επιπλέον το μέγεθός του είναι μεγάλο (300 ml).



Ο hair stylist Alan White τιθάσευσε το αφρικάνικο σγουρό της Ναόμι Χάρις (η Μανιπένι του James Bond), συνδυάζοντας την παραπάνω κρέμα με το MoroccanOil Treatment που περιέχει αργκανέλαιο και ιδού τα αποτελέσματα:



To νέο σάς το άφησα για το τέλος. Μια νέα μέθοδος λείανσης των μαλλιών, η Steampod, που ταυτόχρονα περιποιείται την τρίχα και περιλαμβάνει δυο στάδια: Στο πρώτο εφαρμόζεται η κρέμα ή το σέρουμ Steampod ένα προϊόν της L’Oreal Professionnel, με προκερατίνη, ceramides και ιοντικούς παράγοντες που βοηθούν στην αναδόμηση της τρίχας και την ενδυνάμωση του εσωτερικού της.



Στο δεύτερο στάδιο, ο κομμωτής εφαρμόζει στα μαλλιά το εργαλείο Steampod. Πρόκειται για το πρώτο σίδερο ισιώματος που μεταφέρει συνεχή και υψηλή ροή ατμού, το οποίο ανοίγει τα λέπια της τρίχας προκειμένου να εισχωρήσουν όλα τα θρεπτικά συστατικά της κρέμας ή του σέρουμ. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικά απαλά και λεία μαλλιά, κυμματιστά ή ίσια ανάλογα με το γούστο σας.