Οι άνδρες ηλικίας 30-40 ετών με σοβαρή περιοδοντική νόσο έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Inonu της Τουρκίας σύγκριναν 80 άνδρες ηλικίας 30-40 ετών με στυτική δυσλειτουργία με μια ομάδα 82 ανδρών χωρίς προβλήματα στύσης.

Η σύγκριση έδειξε ότι το 53% των ανδρών με προβλήματα στύσης είχαν και προχωρημένη φλεγμονή στα ούλα συγκριτικά με το 23% εκείνων που ανήκαν στην ομάδα ελέγχου (στην ομάδα χωρίς προβλήματα στύσης).

Μετά την επεξεργασία των δεδομένων οι ερευνητές κατάληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες με σοβαρή περιοδοντική νόσο έχουν 3,29 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από προβλήματα στύσης συγκριτικά με τους άνδρες με υγιή ούλα. Οι ερευνητές εξηγούν ότι η έρευνά τους υποστηρίζει τη θεωρία ότι η περιοδοντική νόσος είναι πιο συχνή στους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία και αυτό το δεδομένο θα πρέπει να συνεκτιμηθεί από το γιατρό που εξετάζει έναν άνδρα για προβλήματα στύσης.