Προτού αποφασίσετε να κλείσετε εισιτήριο για ένα ταξίδι στο διάστημα, καλό είναι να ενημερώσετε τον θεράποντα γιατρό σας. Αυτό συμβουλεύουν ειδικοί από τη Βόρεια Αμερική, οι οποίοι προτρέπουν τους γιατρούς να ενημερώνουν τους ασθενείς ότι το διαστημικό ταξίδι εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία.
Έχουν ήδη δρομολογηθεί οι εξελίξεις ώστε να πραγματοποιηθούν διαστημικά ταξίδια για το ευρύ κοινό. Ελάχιστοι ενδιαφερόμενοι όμως, γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα απαιτεί εξαιρετική υγεία. Άλλωστε, για το θέμα αυτό η Εταιρεία Αεροδιαστημικής Ιατρικής επεσήμαινε ότι όσοι επιθυμούν να ζήσουν την εμπειρία μιας ξενάγησης στο διάστημα πρέπει να χαίρουν άκρας υγείας, όπως οι αστροναύτες, ώστε να αντέξουν τη μεγάλη επιτάχυνση του διαστημικού αεροσκάφους.

Ωστόσο, οι ερευνητές επαναφέρουν το θέμα στο προσκήνιο, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό οι ενδιαφερόμενοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις να γνωρίζουν τους κινδύνους που κρύβει το ταξίδι στο διάστημα. Απώλεια της όρεξης, ναυτία, κόπωση, αϋπνία, αφυδάτωση και πόνοι στην πλάτη είναι μερικές μόνο από τις ενοχλήσεις που ενδέχεται να εμφανιστούν. Μάλιστα, προτείνουν στους γιατρούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο καθιέρωσης ενός αρχείου με πληροφορίες και ιατρικές γνωματεύσεις που θα αφορούν σε προηγούμενες διαστημικές πτήσεις και οι οποίες θα είναι άμεσα διαθέσιμες για μελλοντική χρήση.