Θέατρο

«Απ΄ τον Αττίκ στον Γούναρη»

Το ταξίδι του ελαφρού τραγουδιού μέσα στο χρόνο συνεχίζεται για έβδομη χρονιά με την παράσταση «Απ΄ τον Αττίκ στον Γούναρη». Ένα σπάνιο αφιέρωμα στην πιο τρυφερή και μελωδική περίοδο της ελληνικής μουσικής, από την αρχή του 20ου αιώνα ως τη δεκαετία του ‘50.
Πού: θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης, Κυψέλης 54, Κυψέλη. Τηλ. για πληροφορίες και κρατήσεις : 210-66.15.519
Πότε: Κάθε Δευτέρα στις 17.30
Εισιτήριο: 12 € (γενική είσοδος), 8 € (ομαδικά)
Σεμινάρια

Για ενηλίκους

Το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει νέο κύκλο σεμιναρίων για ενηλίκους. Επιλέξτε ανάμεσα στους εξής τίτλους: «Εισαγωγή στη ζωγραφική», «Ζωγραφική συνάντηση με τη γενιά του ‘30» και «Γραφές της Μεσογείου – Εργαστήρι γραφής και καλλιγραφίας», Κόσμημα: Φόρμα-Τεχνική, Η τέχνη της Βυζαντινής Αγιογραφίας – Φορητή Εικόνα, Γνωριμία με τη χαρακτική, Κόσμημα: Μεταλλοπλασία, Η τέχνη της τοιχογραφίας, Η τέχνη στο Μουσείο Μπενάκη: Γέννηση- Γάμος- Θάνατος.
Πού: Στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη, στο Κτήριο της οδού Πειραιώς και στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης. Για πληροφορίες και κρατήσεις: Μουσείο Μπενάκη, Βασιλίσσης Σοφίας 17 και Κουμπάρη, τηλ.: 210-36.71.067-69, www.benaki.gr .
Πότε: Από 25/1 έως 23/4. Εγγραφές από 8 Ιανουαρίου.
Έκθεση

«Ερωτικά καταφύγια»

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει τα «Ερωτικά καταφύγια και μερικές ερωτικές ιστορίες», μια ομαδική έκθεση με κεντρικό θέμα τον έρωτα. Οι καλλιτέχνες αναζητούν τα προσωπικά τους ερωτικά καταφύγια σε μια χρονική στιγμή που λίγα πράγματα παραμένουν σταθερά.
Πού: Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου. Τηλ.: 210-36.08.278. www.zoumboulakis.gr . Ώρες Λειτουργίας: Τρ., Πέ. & Παρ. 11.00 -15.00 και 17.00–20.00, Τετ. 11.00-15.00 και Σάβ. 11.00 –14.00 Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.
Πότε: Έως 19 Ιανουαρίου
Μουσική

«Λεπτή γραμμή για μια φωνή και ένα πιάνο»

Ο Γιώργος Ανδρέου και η Ελένη Τσαλιγοπούλου, μέσα σε δυο βράδια, μας ταξιδεύουν στα τραγούδια της παράδοσης, τα λαϊκά που αγαπούν και τις συνθέσεις των σημαντικότερων δημιουργών του ελληνικού τραγουδιού. Παράλληλα ρίχνουν φως στο προσωπικό ρεπερτόριο της Ελένης Τσαλιγοπούλου, αλλά και στα τραγούδια νεότερων τραγουδοποιών και συνθετών.
Πού: ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24. Τηλ.: 210-32.17.406, www.ianos.gr .
Πότε: 11 & 12/1 (στις 9.30)
Εισιτήριο: 10 ευρώ (είσοδος), 6 ευρώ (ελάχιστη κατανάλωση)
Παιδί

Θέατρο

Η παράσταση συμμετοχικού θεάτρου για παιδιά, με τίτλο «Του ονείρου το φτερό στης αγάπης το χορό», ενθαρρύνει τα παιδιά να εκφράσουν τα όνειρα τους και να αναπτύξουν πρωτοβουλίες. Οι ήρωες του έργου, θα οδηγήσουν τους μικρούς θεατές-συνταξιδιώτες, μέσα από περιπέτειες ως την Αγαπούπολη, όπου θα τους δοθεί σαν έπαθλο το δαχτυλίδι της αγάπης που θα τους δέσει για πάντα με το όνειρό τους.
Πού: Άγκυρα Πολυχώρος, Σόλωνος 124 & Εμ. Μπενάκη.
Πότε: Τα Σάββατα 12, 19 και 26 Ιανουαρίου (στις 12.30 μ.μ.)
Εισιτήριο: 6 €
Θεσσαλονίκη

«Έργα τέχνης από το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη»

Τις πολλές όψεις του Μουσείου του Λούβρου θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει το κοινό της Θεσσαλονίκης μέσα από τις εκθέσεις που διοργανώνονται και φιλοξενούνται στα μουσεία της «Κίνησης των 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης» με το γενικό τίτλο «Έργα τέχνης από το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη».
Πού: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (www.amth.gr), Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ (www.teloglion.gr), Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (ww.mbp.gr), Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (www.greekstatemuseum.com), Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (www.ca.org.gr).
Πότε: Έως 27 Ιανουαρίου.
Εισιτήριο: 1-8€

Βιβλίο

Ημερολόγιο μαγειρικής 2013
Ηλίας Μαμαλάκης, εκδόσεις Μίνωας, € 15,00

Ένα ημερολόγιο, γεμάτο με συνταγές νόστιμες, εύκολες και κυρίως φθηνές που θα καθοδηγήσει τις «κουζινικές» ικανότητές μας. Φαγάκια – όπως αρέσκεται να τα αποκαλεί ο συγγραφέας – και γλυκά απλά, περίπλοκα, με λίγα υλικά αλλά και με πολλά. Ένα ημερολόγιο που είναι ταυτόχρονα σημειωματάριο, εορτολόγιο και βιβλίο μαγειρικής.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.