Εγκατέλειψε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για να ακολουθήσει την υποκριτική. Η πρωταγωνίστρια του ριμέικ της ταινίας «Oλική Eπαναφορά» Kate Beckinsale μιλάει γαλλικά και ρώσικα και είναι μητέρα μιας κόρης 13 ετών.

Για το σώμα

Αυτοεικόνα
«Δεν ήμουν ποτέ ένα όμορφο παιδί και το σώμα μου άργησε να σχηματιστεί. Πιστεύω, λοιπόν, ότι επειδή μεγαλώνοντας η εμφάνισή μου ήταν λίγο αστεία, πάντα θα νιώθω ότι φαίνομαι λίγο αστεία.»

Καθημερινό μενού
«Μια συνηθισμένη μέρα μου περιλαμβάνει αυγά ή βρόμη για πρωινό, μια αραβική πίτα με κοτόπουλο ή λαχανικά για το μεσημέρι και ψάρι με λαχανικά για το βράδυ.»

Γιόγκα & τρέξιμο
«Δεν μου αρέσει το γυμναστήριο, αλλά πιστεύω ότι η φυσική δραστηριότητα είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Έτσι, επέλεξα να κάνω ένα πρόγραμμα βασισμένο στη γιόγκα και το τσι γκονγκ και να τρέχω στον διάδρομο 4 φορές την εβδομάδα.»

Αγαπημένο ρούχο
«Αν θέλω να εντυπωσιάσω με την εμφάνισή μου, επιλέγω δημιουργίες Gucci. Ωστόσο, επειδή μου αρέσει να νιώθω άνετα, ιδιαίτερα αν τρέχω πίσω από την κόρη μου, το αγαπημένο μου ρούχο είναι μια φόρμα Juicy Couture.»

Για το μυαλό

Ανορεξία
«Η ανορεξία είναι ένα είδος κατάρρευσης, πιο “προσβάσιμο” στις έφηβες. Το χειρότερο με αυτήν είναι ότι παίρνει δική της ζωή, ανεξάρτητη από την αιτία που την προκάλεσε. Έφτασα στο σημείο να δίνω αγώνα για να σηκωθώ όρθια. Η στήριξη της οικογένειάς μου και των ειδικών με βοήθησε να το ξεπεράσω.»

Πειραματισμός
«Έχω ακούσει πολλά, όπως ότι οι ταινίες δράσης που έχω κάνει δεν αξίζουν. Γνώριζα, όμως, ότι μπορώ να παίξω Σέξπιρ. Από την άλλη, δεν ήξερα αν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό. Το να βγαίνεις έξω από το όρια, εντός των οποίων νιώθεις ασφαλής, είναι πολύ σημαντικό.»

Νέα αρχή
«Ίσως το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Λος Άντζελες είναι ότι εδώ κανείς δεν ξέρει ποια είμαι. Αυτό μου επιτρέπει να αφήσω το παρελθόν μου πίσω και να “εφεύρω” ξανά τον εαυτό μου.»

Χιούμορ & σχέσεις
«Αν κάποιος μου είχε πει ότι η αίσθηση του χιούμορ είναι τόσο πολύ σημαντική σε μια σχέση, θα είχα γλιτώσει από πολύ ανούσιο σεξ.»