Προσφορά

«Από πού πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;»

Η ομάδα »Θέατρο ΡΕΤΡΟ» προσφέρει 2 εισιτήρια στην τιμή του 1 για την παράσταση «Από πού πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;». Στην παράσταση, που μιλά για την αγάπη και τη συγχώρεση, παρακολουθούμε τη σχέση ενός αρκούδου που μιλάει και μιας κοπέλα, που τον ακολουθεί στο κάστρο του, για να σώσει τη φτωχή οικογένειά της. Το κορίτσι, όμως, ανακαλύπτει ότι ο αρκούδος έχει ένα μυστικό που πρέπει να αποδεχτεί, γιατί αλλιώς θα πάθουν κακό, αλλά ένα δώρο της μητέρας της θα την οδηγήσει στο να κάνει ένα λάθος.
Πού: Θέατρο «ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ», Ιάκχου 19, Γκάζι. Πότε: 19/01, 26/01 & 02/02 (στις 17.30). Απαραίτητη η κράτηση στο τηλ.: 6983434636. Είσοδος: 10Ε. Trailer παράστασης εδώ.
Εκδηλώσεις

Ταξίδι στη «χώρα» του νερού

Το Pure Bliss φιλοξενεί το «The Water Project», ένα μοναδικό ντουέτο με ήχους, κινήσεις και τραγούδια από τον μουσικό Σόλης Μπαρκή (water drum, frame drums, udu, didgeridoo, singing bowl, κύμβαλα, καλίμπα, μεταλλόφωνο, φωνή) και την χορεύτρια και χορογράφο Μάτα Μάρρα. Μέσα από τη μουσική και το χορό το ντουέτο αναδύεται και καταδύεται σε νερά μυστηριώδη, από τη σταγόνα ως τη θάλασσα και μας παρασύρει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στη «χώρα» του νερού, γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές.
Πού: Pure Bliss, Ρόμβης 24Α, Αθήνα. Πότε: Σάββατο 19/01 (στις 22.00).
Εργαστήρια

Φτιάξτε σαπούνι

Μάθετε πως να φτιάχνετε το δικό σας σαπούνι, με βάση τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του δέρματος ή των μαλλιών σας, χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο, λάδι καρύδας και άλλα αγνά υλικά, χωρίς πρόσθετα αφριστικά, απορρυπαντικά και άλλες χημικές ουσίες! Παρακολουθήστε το μάθημα και φύγετε με το σαπούνι σας και τις σημειώσεις σας.
Πού: ΜΚΟ Κάλλον, Αριστοτέλους 67, Πλατεία Βικτωρίας (κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ), 4ος όροφος. Πότε: Σάββατο 19/01 (12.00- 15.00). Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ.: 6983-867201, naturalessencegr@gmail.com. Κόστος συμμετοχής: 15Ε.
Τέχνη

Χειροτέχνικα

Το «ftiaxto.gr» διοργανώνει την 2η έκθεση χειροτεχνίας «Χειροτέχνικα», για τους λάτρεις του χειροποίητου και της νέας τάσης DIY («Φτιάξ’ το μόνος σου»). Στο χώρο θα υπάρχουν πάνω από 35 προμηθευτές υλικών χειροτεχνίας, ενώ θα διεξάγονται σεμινάρια και εργαστήρια πάνω σε διάφορα είδη χειροτεχνίας. Παράλληλα, θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση των εργαστηρίων, των σεμιναρίων και του εκθεσιακού χώρου μέσα από το «ftiaxto.gr», ώστε να έχουν πρόσβαση και όσοι μένουν εκτός Αθηνών.
Πού: The Hub, Πειραιώς 133 & Αλκμήνη; 12, Γκάζι. Τηλ. επικοινωνίας: 120-32.48.434, 6944-24.03.76, www.ftiaxto.gr, www.xeirotexnika.gr. Πότε: 19 & 20 Ιανουαρίου (10.00-22.00). Είσοδος ελεύθερη.
Παρουσιάσεις

Ποίηση στο κέντρο της πόλης

Ο Ηλίας Δ. Παπακωνσταντίνου και η Βεργίνα Εκδοτική σας καλούν στο βιβλιοκαφέ «έναστρον» στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «από πέτρα και σάρκα». Το βιβλίο προλογίζει η Κόνι Κρυσταλλίδου και το παρουσιάζει η Σοφία Στρέζου. Ποιήματα θα απαγγείλουν η Θεανώ Βασιλείου και η Κόνι Κρυσταλλίδου, ενώ θα υπάρχει συνοδεία μουσικής από τον Σταύρο Παπασταύρου.
Πού: Έναστρον, Σόλωνος 101, Αθήνα. Πότε: Δευτέρα 21/01 (στις 19.00).
Θέατρο

«Το παιχνίδι της σιωπής»

Μία επιδημία αποδεκατίζει την πόλη. Οι άνθρωποι πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλον. Επτά χορεύτριες και τρεις ηθοποιοί συναντιούνται επί σκηνής για να αποδώσουν το «παράλογο», αλλά πολύ λογικό στις μέρες μας, παιχνίδι της σφαγής του Ευγένιου Ιονέσκο, στα πλαίσια ενός αόριστου χρόνου που θα μας δίνει την αίσθηση ενός «παιχνιδιού» που επαναλαμβάνεται για να ελέγχει τη μάζα και την μονάδα μέσα από τη δομή της κοινωνίας. Μια χοροθεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο του Ευγένιου Ιονέσκο.
Πού: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, τηλ.: 210-34.28.650. Πότε: 23/1-14/2. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη (στις 22.00). Εισιτήριο: 10Ε, 3Ε (άνεργοι).
Πάτρα

«Οι Χαλασοχώρηδες»

Μετά από την Αθήνα η παράσταση επισκέπτεται και την Πάτρα για τρεις μόνο παραστάσεις. Το 1892 δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ακρόπολη» το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Οι Χαλασοχώρηδες». Η ιστορία, που διαδραματίζεται την τελευταία εβδομάδα βουλευτικών εκλογών, σατιρίζει τα πολιτικά και εκλογικά ήθη της εποχής και προβάλλει τις παθογένειες του νέου ελληνικού κράτους.
Πού: Θέατρο Λιθογραφείον, Μαιζώνος 172Β, Πάτρα, τηλ.: 2610-32.83.94. Πότε: Παρασκευή 18, Σάββατο 19 και Κυριακή 20/1 (στις 21:30). Εισιτήριο: 10Ε

Μεταξοχώρι


Βραδιές αλληλεγγύης με το Θανάση

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, με τη βοήθεια του πολιτιστικού συλλόγου Μεταξοχωρίου, θα πραγματοποιήσει 4 μοναδικές εμφανίσεις -μία κάθε μήνα – στο Δήμο Αγιάς. Μαζί του οι Μιχάλης Χανιώτης(μπουζούκι, τραγούδι) και Αλέξανδρος Κτιστάκης (κιθάρα, τραγούδι) σε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει από κομμάτια δικά τους μέχρι ρεμπέτικα, δημοτικά και Johnny Cash. Δεν θα υπάρχει εισιτήριο, αλλά όποιος θέλει μπορεί να συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση κατοίκων της κοινότητας, που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Πού: Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Χρυσαλλίδα». Πότε: από Σάββατο 19/01 ως τον Απρίλη. Info: Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας, πριν την προσέλευση επικοινωνήστε στο τηλ. 6974-875.063 (κ. Περικλής Χαστάλης).

Βιβλίο

Ένας αστρολάβος του ουρανού και της γης
Γιώργος Γραμματικάκης, Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης, 14,40E

Το ταξίδι που υπόσχεται ο σύγχρονος Αστρολάβος, έχει έναν γνώριμο προορισμό. Είναι οι κόσμοι που κινείται χρόνια τώρα ο συγγραφέας: τα αινίγματα του Σύμπαντος και η πορεία της Ελλάδας, οι κατακτήσεις της επιστήμης και η ανθρώπινη μοίρα. Μόνον που οι κόσμοι αυτοί του συγγραφέα, όπως το ίδιο το Σύμπαν μετά τη Μεγάλη Έκρηξη, μοιάζουν τώρα σαν να διαστέλλονται αιφνίδια και ανεξήγητα, σαν να θέλουν να καλύψουν τον χώρο και τον χρόνο. Η προσδοκία τους είναι ότι κάπου εκεί θα συναντήσουν και τους κόσμους του αναγνώστη, τις αγωνίες και τα ερωτήματά του.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.