Τελικά έχουν δίκιο οι άνδρες που παραπονιούνται πολύ περισσότερο από τις γυναίκες όταν έχουν κρυολόγημα ή γρίπη, υποστηρίζει η νευροεπιστήμονας Δρ Αμάντα Έλισον από το Πανεπιστήμιο Ντούρχαμ.

Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι το επιχείρημά της θα δεχθεί κριτική, η νεαρή νευροεπιστήμονας υποστηρίζει ότι οι άνδρες φαίνεται ότι όντως βιώνουν πιο βαριά τον πυρετό και τα συμπτώματα μιας ίωσης. Η εξήγηση σύμφωνα με την ίδια είναι ότι, βάσει της έρευνάς της σε ανθρώπινους εγκεφάλους, ο εγκέφαλος των ενήλικων ανδρών διαθέτει περισσότερους υποδοχείς θερμοκρασίας συγκριτικά με τις γυναίκες, εξαιτίας του μεγαλύτερου μεγέθους της περιοχής του εγκεφάλου όπου βρίσκονται οι συγκεκριμένοι υποδοχείς.
Οι «έξτρα» υποδοχείς των ανδρών είναι και ένας πιθανός λόγος σύμφωνα με την Δρ Έλισον των πιο έντονων συμπτωμάτων για τα οποία παραπονιούνται οι άνδρες, δεδομένου ότι η κυριότερη αντίδραση του οργανισμού όταν υφίσταται μια λοίμωξη είναι η άνοδος της θερμοκρασίας του – δηλαδή ο πυρετός – που σκοπό έχει να εξουδετερώσει τα παθογόνα μικρόβια, τα οποία δεν αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες.