Γεια σας! είμαι 19 χρονών και από τα 16 μου με βασανίζει ένα πρόβλημα υγείας που έχω και σε όσους γιατρούς και αν έχω πάει με έχουν απογοητεύσει. Όταν ήμουν 16 για 1,5 χρονο περίπου δεν είχα περίοδο και άρχισα να έχω αυξημένη τριχοφυΐα στο πρόσωπο αλλά και στο υπόλοιπο σώμα και βασικά πίστευα ότι ο λόγος ήταν το πάχος μου διότι από τότε ήμουν πολλά κιλά. Πήγαμε σε έναν ενδοκρινολόγο και αυτός μου έδωσε για 12 μέρες τα doufastone και μου έγραψε και πάρα πολλές ορμονικές εξετάσεις. Οι εξετάσεις έδειξαν αυξημένα ανδρογόνα και κάτι αυξημένα αντισώματα για τις ορμόνες του θυρεοειδούς νομίζω και μου είχε δώσει τ4 και μου είπε μετά από λίγο καιρό να τις επαναλάβω αυτές τις εξετάσεις του θυρεοειδούς. Εγώ όμως δεν είχα προσέξει ιδιαίτερα τη διατροφή μου και δεν έκανα και τρομερή γυμναστική κιόλας και έτσι το πρόβλημα γίνονταν όλο και χειρότερο… και γι’ αυτόν τον λόγο είχα σταματήσει και το τ4. Πήγα και σε άλλο ενδοκρινολόγο ο οποίος μου έγραψε να κάνω επιπλέον και καμπύλη γλυκόζης. Τέλος πάντων φάνηκε ότι δεν έχω τρομερό θέμα με το θυρεοειδή οπότε δεν μου έδωσε τ4 αλλά φάνηκε ότι έχω προ-διαβήτη. Μου ξανασύστησε ο γιατρός αυτός το doufastone αλλά μου είπε να πάρω και glykophage και να κάνω και διατροφή – γυμναστική, να κόψω τα γλυκά ενώ για την τριχοφυΐα μου είπε να κάνω λέιζερ. Εγώ τα έκανα αυτά που μου είπε, έχασα περίπου 10 κιλά και το πρόβλημα δεν υποχώρησε. Τελικά πήρα πίσω τα κιλά και παρόλο που έχω κάνει 7 συνεδρίες λέιζερ το πρόβλημα δεν φεύγει με τίποτα και ούτε η π …
Αγαπητή Άννα,
δυστυχώς από ότι διαβάζω στο γράμμα σου δεν έχεις ακολουθήσει τις οδηγίες των ιατρών και λόγω του ότι έχεις και θυρεοειδοπάθεια βάζεις σε κίνδυνο τον εαυτό σου.
Τώρα όσο αφορά το πρόβλημα της τριχοφυΐας και των πολυκυστικών ωοθηκών δεν μπορώ να σου δώσω απαντήσεις χωρίς να έχω τον ορμονικό σου έλεγχο και έναν υπέρηχο μήτρας ωοθηκών.
Αυτό όμως που έχει σημασία είναι να εμπιστευτείς κάποιο ιατρό και να ακολουθήσεις τις ιατρικές του οδηγίες.