Οι άνδρες που γυμνάζονται ελάχιστα και περνούν τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο τους παρακολουθώντας τηλεόραση έχουν μικρότερο αριθμό σπερματοζωαρίων συγκριτικά με τους πιο δραστήριους άνδρες σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.

Η παρακολούθηση τηλεόρασης για περισσότερο από 20 ώρες την εβδομάδα αποδεικνύεται καταστροφική για το ανδρικό σπέρμα μειώνοντας την ποσότητα των σπερματοζωαρίων κατά 44% σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό British Journal of Sports Medicine.

Ωστόσο ο αριθμός των σπερματοζωαρίων των ανδρών που έβλεπαν πολλές ώρες τηλεόραση δεν ήταν τόσο μικρός ώστε να χαρακτηριστούν υπογόνιμοι, σύμφωνα με τους ερευνητές. Επιπλέον η κινητικότητα και η μορφολογία των σπερματοζωαρίων τους δεν είχαν επηρεαστεί.

Από την άλλη μεριά οι άνδρες που ήταν σωματικά δραστήριοι και αφιέρωναν 15 ώρες την εβδομάδα σε άσκησης μέτριας ή μεγάλης έντασης π.χ., παίζοντας μπάσκετ ή ποδόσφαιρο, είχαν κατά 73% περισσότερα σπερματοζωάρια σε σχέση με εκείνους που ήταν σωματικά λιγότερο δραστήριοι.