Εκδήλωση

Ποδηλατοδρομία για το Διαβήτη

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία πραγματοποιεί ποδηλατοδρομία στο πλαίσιο εκστρατείας με σκοπό την αγωγή και πρόληψη του Σακχαρώδη Διαβήτη. Παράλληλα, ο κλινικός διατροφολόγος κ. Χάρης Δημοσθενόπουλος και ο σεφ Βαγγέλης Δρίσκας θα ενημερώσουν τους παρευρισκόμενους για την «έξυπνη» διατροφή των ατόμων με διαβήτη και θα παρουσιάσουν απλές, νόστιμες και υγιεινές συνταγές. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να διαδοθεί το μήνυμα «Κάθε φωνή, ένα μέλλον», με στόχο να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες πολίτες και να δείξουν την υποστήριξή τους στα άτομα με διαβήτη.
Πού: Είσοδος Ζαππείου Μεγάρου. Πότε: 10 Φεβρουαρίου, στις 11.00.
Θέατρο

Ερωτοχτυπημένος «Caveman»

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και ο Caveman αναρωτιέται τι στην ευχή γιορτάζουμε κάθε χρόνο αυτή την ημέρα. Για καλό και για κακό, πάντως, προτρέπει τους κυρίους να αγοράσουν ένα δωράκι στις κυρίες τους και να μην ξεχάσουν να κάνουν τα απαραίτητα κομπλιμέντα στη μοναδική τους cavewoman. Μην αναρωτιέστε γιατί… ούτε ο Caveman ξέρει! Απλά πρέπει. Το θέατρο Coronet, λοιπόν, έχει μεριμνήσει γι’ αυτό και προσφέρει στους κυρίους είσοδο ελεύθερη για τη συνοδό τους (με σειρά προτεραιότητας και κράτηση θέσεων).
Πού: CORONET, Φρύνης 11 & Υμηττού, Παγκράτι. Τηλ.: 210–70.12.123 & 70.12.511. Πότε: 15 Φεβρουαρίου, στις 21.15.

MIKRASIA

Μια παράσταση φόρος τιμής στις αλησμόνητες πατρίδες. Αφηγήσεις, τραγούδια και μνήμες μιας εποχής κι ενός τόπου που σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Η ομάδα ΓΕΦΥΡΑ με στραμμένο το νου στα 90 χρόνια από τον ξεριζωμό δύο εκατομμυρίων Ελλήνων, με ανοιχτή καρδιά σε μαρτυρίες επίσημες, καημούς χιλοτραγουδισμένους και όχημα τη μουσική που άνθισε από κείνη την καταστροφή, σας καλεί σε μια περιπλάνηση στον κόσμο που δεν κατάφεραν να αφανίσουν ούτε σφαγές, ούτε διαπλοκές.
Πού: Θέατρο «Κάτω Από Τη Γέφυρα», πλ. Σταθμού ΗΣΑΠ Νέου Φαλήρου. Τηλ.: 210-48.16.200. Πότε: Από 3 Δεκεμβρίου, Δευτέρα-Τρίτη στις 21.15. Είσοδος: 10Ε, 7Ε.
Εκπτώσεις

Στο πωλητήριο του Μουσείου Ηρακλειδών


Βιβλία, αφίσες, κοσμήματα, γλυπτά, γραβάτες και πολλά ακόμα αντικείμενα και δώρα, μπορείτε να αγοράσετε με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και 50% από το πωλητήριο του Μουσείου Ηρακλειδών. Μάλιστα, με αγορές άνω των 6 ευρώ έχετε δωρεάν είσοδο στην έκθεση και με αγορές άνω των 25 ευρώ δώρο μια καλλιτεχνική αφίσα (T. Lautrec, E. Degas). Μην χάσετε,, λοιπόν, τη μοναδική αυτή ευκαιρία.
Πού: Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Θησείο (Στάση ΗΣΑΠ: Θησείο). Tηλ.: 210-34.61.981. Πότε: έως 17 Μαρτίου.
Θεσσαλονίκη

Μάρκος Ζαβιτζιάνος. Έργα & κείμενα

Η έκθεση χαρακτικής με τίτλο «Μάρκος Ζαβιτζιάνος: Έργα και Κείμενα» παρουσιάζεται στο ΜΙΕΤ με χαρακτικά του Μάρκου Ζαβιτζιάνου και εκδόσεις με εικονογράφηση που έχει ο ίδιος φιλοτεχνήσει, όπως το έργο «Η τιμή και το χρήμα» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη. Την έκθεση συνοδεύει η έκδοση του ομότιτλου βιβλίου, που περιλαμβάνει χρονολόγιο, έργα και κείμενα του καλλιτέχνη, καθώς και κείμενα που έγραψαν για αυτόν οι Κ. Παλαμάς, Ζ. Παπαντωνίου, Μ. Καλλιγάς, Τ. Σπητέρης, Ν. Βεντούρας και Κ. Δαφνής.
Πού: Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Βιβλιοπωλείο, Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη. Τηλ.: 2310-288.036. Πότε: έως 30 Μαρτίου, Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10.00-15.00 & Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00-21.00. Είσοδος ελεύθερη.
Βιβλίο

Η φιλοσοφία της φυσικής
Torretti Roberto, Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης, 25Ε

Ο συγγραφέας Roberto Torretti, καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Χιλής, παρακολουθεί την εξέλιξη της φυσικής από τον 17ο μέχρι και τον 20ο αιώνα -από τον Γαλιλαίο, τον Μάξγουελ, τον Αϊνστάιν και τους θεμελιωτές των κβαντικών θεωριών- και συζητά φιλοσοφικές απόψεις φυσικών και διανοητών, που πραγματεύθηκαν τις γνωσιολογικές και μεθοδολογικές διαστάσεις της φυσικής. Μολονότι οι θεωρίες και οι ερμηνείες αναλύονται με αυστηρότητα και σε βάθος, καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια να επεξηγηθούν όροι της φυσικής, των μαθηματικών και της φιλοσοφίας, ώστε το βιβλίο να είναι προσιτό και σε ένα ευρύτερο κοινό.
Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.