Τρία κιλά κατά μέσο όρο χάνουν οι άνδρες που έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις, ενώ οι άπιστες γυναίκες χάνουν κατά μέσο όρο 4,5 κιλά,σύμφωνα με τα αποτελέσματα βρετανικής έρευνας. Η απιστία αναδεικνύεται σε έναν αποτελεσματικό τρόπο απώλειας βάρους, αν και οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο ότι προηγούμενες έρευνες έχουν συσχετίσει τις εξωσυζυγικές σχέσεις των ανδρών με αυξημένο κίνδυνο εμφραγμάτων.

Στην έρευνα παρατηρήθηκε ότι το 50% των ανδρών και το 62% των γυναικών δήλωσαν ότι είχαν αδυνατίσει ενώ είχαν μια παράλληλη σχέση. Αν και οι ερωτηθέντες ίσως υπερέβαλλαν στις απαντήσεις τους δεδομένου ότι η έρευνα διενεργήθηκε από ένα website γνωριμιών που απευθύνεται σε παντρεμένους, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους η απιστία θα μπορούσε να μας… αδυνατίσει.

Ορισμένοι από τους λόγους που αναφέρουν είναι το στρες της διατήρησης μιας εξωσυζυγικής σχέσης, το οποίο οδηγεί σε αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού, ως εκ τούτου και των καύσεων , η έλλειψη χρόνου λόγω των περισσότερων υποχρεώσεων, που έχει ως αποτέλεσμα την παράλειψη γευμάτων, και η ύπαρξη ενός ισχυρού κινήτρου για αδυνάτισμα, όπως το να φαίνονται ελκυστικοί στον νέο τους σύντροφο.