Οι ανίκανοι συνάδελφοι, οι απλήρωτες υπερωρίες και οι άφταστοι στόχοι είναι οι λόγοι που το 40% των εργαζομένων βιώνουν έντονο στρες σε σημείο που επηρεάζεται η υγεία τους, σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική δημοσκόπηση σε 2.000 εργαζομένους.

Εκτιμάται ότι το 40% των υπαλλήλων βιώνουν επικίνδυνα υψηλά επίπεδα στρες.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν και διευθυντικά στελέχη, εκ των οποίων το 67% πιστεύει ότι ο φόρτος εργασίας είναι ο κύριος λόγος για την υπερβολική κόπωση των εργαζομένων, το 56% εκτιμούν ότι ο κύριος λόγος είναι οι πολλές ώρες εργασίας, ενώ το 35% απάντησε ότι το πρόβλημα ενισχύεται από τους ανέφικτους επαγγελματικούς στόχους και τις υπέρμετρες προσδοκίες.

Τα προειδοποιητικά συμπτώματα της εξουθένωσης ενός υπαλλήλου, σύμφωνα με την έρευνα, είναι ότι καθυστερεί συχνά, μειώνεται η παραγωγικότητά του, διαφωνεί με τους συναδέλφους του, ζητάει όλο και πιο συχνά άδεια λόγω ασθένειας και έχει συναισθηματικά ξεσπάσματα.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με προηγούμενη βρετανική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι το 50% των εργαζομένων τρώει πρωινό και μεσημεριανό στο γραφείο, ενώ το 10% τρώει και το βραδινό του στο γραφείο. Πρόκειται για στοιχεία που ενισχύουν τη διαπίστωση ότι πολλοί εργαζόμενοι κυριολεκτικά ζουν μέσα στο γραφείο, γεγονός που δικαιολογημένα μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα στρεσογόνο.