Υγεία

Παγκόσμια Ημέρα κατά της φυματίωσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης, η Ευρωκλινική Αθηνών παρέχει τη δυνατότητα διενέργειας προληπτικού ελέγχου, πνευμονολογικής εξέτασης και ακτινογραφίας θώρακος Face στην προνομιακή τιμή των 30 ευρώ. Η προσφορά ισχύει για όσους τηλεφωνήσουν στο τηλ. 210-64.16.345 την Παρασκευή 22 Μαρτίου, 9:00 – 15:00, και κλείσουν ραντεβού. Οι εξετάσεις θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί έως και 30/04/2013.
Εκδηλώσεις

Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου

Το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου UNIMA και η «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» του Δήμου Αθηναίων συνδιοργανώνουν για 2η χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου. Το πρόγραμμα φέτος περιλαμβάνει παραστάσεις μεγάλης διάρκειας σε δύο θεατρικές σκηνές, υπαίθριες παραστάσεις δρόμου, εργαστήρια για παιδιά (κατασκευή και εμψύχωση κούκλας) καθώς και υπαίθρια παιχνίδια, εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης μεγάλης κούκλας για ενήλικες, εικαστικές παρεμβάσεις και δρώμενα, εκθέσεις, προβολές και μουσικές συναυλίες.Πού: «Τεχνόπολις», Γκάζι. Πότε: 23 & 24 Μαρτίου, από τις 11:00. Πληροφορίες: 211-80.09.240, 6947-13.655, 6977-150.305. Είσοδος ελεύθερη. Site: www.unimahellas.org
Ξεναγήσεις

«Πριγκίπισσες» της Μεσογείου στην αυγή της Ιστορίας

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσφέρει τους επισκέπτες του δωρεάν ξεναγήσεις για την έκθεση «Πριγκίπισσες» της Μεσογείου στην αυγή της Ιστορίας. Οι ξεναγήσεις διαρκούν 40-45’ και είναι δωρεάν, με το εισιτήριο του Μουσείου. Κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 12.30, 14.00 και 15.30, έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά αρχόντισσες, πριγκίπισσες, ιέρειες και μάγισσες, γυναίκες με κύρος, των οποίων οι ιστορίες φανερώνουν το ρόλο της γυναίκας στη Μεσόγειο από τον 10ο έως τον 5ο αιώνα.
Πού: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4/ Βασ. Σοφίας & Ηροδότου 1. Τηλ.: 210-72.28.321 έως 3. Πότε: έως 10 Απριλίου.
Χοροθέατρο

«Άρρητη κόρη – ακολουθώντας τα μονοπάτια της Περσεφόνης»

Η ομάδα Αιμιλίας Μπουρίτη συν+εργασία παρουσιάζει μια χοροθεατρική παράσταση, που ταξιδεύει το θεατή στους μύθους της Περσεφόνης και τον μυεί στα σύμβολά της. Η παράσταση συνδέει διάφορες τεχνικές χορού, όπως butoh, σύγχρονος και κινητικός αυτοσχεδιασμός με το λόγο, τις μουσικές συνθέσεις ιδιόφωνων οργάνων, την ηλεκτρονική μουσική, την ψαλτική τέχνη, την εικαστική εγκατάσταση και το βίντεο, ώστε με τον τρόπο αυτόν να δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ του μύθου και της σύγχρονης τέχνης.
Πού: Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44. Τηλ.: 210-34.12.313, 6940-549.754. Πότε: Τετάρτη 27/03, 03 & 10/04, στις 21:00. Είσοδος: 12Ε, 10Ε.
Θεσσαλονίκη

«Little Land»

Το ντοκιμαντέρ «Little Land» ακολουθεί τον 35χρονο Θοδωρή και μια ομάδα Αθηναίων, που εγκαθίστανται μόνιμα στο νησί της Ικαρίας, ελπίζοντας να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο. Εκεί, ανακαλύπτουν μια κοινωνία που στηρίζεται στην αυτονομία, τη συνεργασία και την επαφή με τη φύση. Οι Ικαριώτες είναι μαθημένοι στην ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών. Δεν είναι σκλάβοι του ρολογιού, αλλά κύριοι του χρόνου. Δεν ζουν μόνο καλύτερα, αλλά και περισσότερο. Το νησί είναι μία από τις ελάχιστες «μπλε ζώνες» του πλανήτη, όπου οι κάτοικοι απολαμβάνουν ιδιαίτερη μακροζωία και έχουν δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να περάσουν τα 100.
Προβολή: 23/03 (στις 17:30), αίθουσα «Τόνια Μαρκετάκη», Θεσσαλονίκη & 17/04 (στις 20:00), Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31).

Βιβλίο

«Τροφές, όλη η αλήθεια»
Τζιλ Φούλερτον- Σμιθ, εκδόσεις Ψυχογιός, 25,40Ε

Το κόκκινο κρασί κάνει καλό ή κακό; Μπορούν κάποιες τροφές να βελτιώσουν την όραση; Πρέπει όντως να πίνουμε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα; Λειτουργούν οι δίαιτες αποτοξίνωσης; Το βιβλίο «Τροφές, όλη η αλήθεια» παρουσιάζει με επιστημονικά στοιχεία τις επιδράσεις των τροφών στο ανοσοποιητικό σύστημα, στην όρεξη, στη μνήμη και στη λίμπιντο. Μάθετε πώς επηρεάζουν οι τροφές τη γονιμότητα, τα επίπεδα ενέργειας, το δέρμα, τα μαλλιά και το βάρος και ανακαλύψτε πώς μπορείτε να βελτιώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες.

Το πλήρες βιβλίο της εναλλακτικής ιατρικής
Moritz Andreas, εκδόσεις Διόπτρα, 15,90E

Καταρρίπτοντας πλήθος μύθων γύρω από την υγεία αυτό το βιβλίο αποδεικνύει ότι η καλή υγεία είναι η φυσιολογική μας κατάσταση. Στο νέο του βιβλίο, ο Andreas Moritz παραθέτει δοκιμασμένες προσεγγίσεις για την εξάλειψη των αιτιών της νόσησης και την επίτευξη της βέλτιστης υγείας. Το βιβλίο αυτό είναι αποτέλεσμα 35χρονης έρευνας στο χώρο της υγείας και βασίζεται στην κλινική εμπειρία του συγγραφέα ο οποίος μας παρουσιάζει όσα πρέπει να γνωρίζουμε προκειμένου να αφυπνίσουμε την έμφυτη δύναμή μας για αυτοθεραπεία.
Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.