Το 60% των ερωτηθέντων σε σχετική δημοσκόπηση επιθυμεί ο σύντροφός του να χάσει βάρος, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την Βρετανική Καρδιολογική Εταιρία. Μάλιστα το 43% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ήθελαν ο σύντροφός τους να χάσει τουλάχιστον έξι κιλά προκειμένου να βελτιωθεί η υγεία του.

Σε ότι αφορά το κάπνισμα τα στοιχεία ήταν ακόμη υψηλότερα. Σχεδόν το 80% των ενηλίκων που ερωτήθηκαν και των οποίων ο σύντροφος κάπνιζε επιθυμούσαν να το κόψει. Επίσης, σύμφωνα με την βρετανική έρευνα το 58% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος να ενθαρρύνουν τον σύντροφό τους να αλλάξει τις συνήθειές του είναι να του το ζητήσουν χωρίς περιστροφές.

Στο πλαίσιο της έρευνας «Heart Matters» ερωτήθηκαν 1.426 άνδρες και γυναίκες. Το ενδιαφέρον είναι ότι μόνο το 25% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι ήθελαν ο σύντροφός τους να περιορίσει το αλκοόλ.

Επίσης, μόνο το 3% όσων ερωτήθηκαν είπαν ότι θα αντάμειβαν τον σύντροφό τους για τις προσπάθειές του να αλλάξει τις συνήθειές του και λιγότερο από 1% είπαν ότι θα απειλούσαν το σύντροφό τους να αλλάξει συνήθειες.