Όσοι καταναλώνουν συστηματικά φυτικές ίνες έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Leeds. Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα στοιχεία οκτώ προηγούμενων ερευνών που διεξήχθησαν μεταξύ του 1990 και του 2012.

Σύμφωνα μάλιστα με τους υπολογισμούς των ερευνητών για κάθε επτά γραμμάρια φυτικών ινών που καταναλώνονται, παρατηρείται μια μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού κατά 7%. Καλές πηγές φυτικών ινών είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς και οι ανάλατοι ξηροί καρποί.

Εάν θέλουμε να προσλάβουμε επτά γραμμάρια φυτικών ινών μπορούμε να καταναλώσουμε μια μερίδα ζυμαρικών ολικής άλεσης, ένα φρούτο, καθώς και μια ατομική σαλάτα, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Δείτε επίσης: