Αν και η επιδερμίδα μου είναι κανονική προς μεικτή, κατά καιρούς τρελλαίνεται. Πότε γίνεται ξηρή και με τραβάει, πότε γίνεται αρκετά λιπαρή. Τα σημάδια όμως που σχεδόν πάντα εμφανίζονται όταν διανύω περιόδους με στρες είναι οι κοκκινίλες και οι ευαισθησίες. Έτσι παρόλο που ορκίζεται κανείς ότι η επιδερμίδα μου είναι αρκετά ανθεκτική, δεν είναι. Έτσι χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα όταν συνειδητοποιήσω την αντίδρασή της.



… Εκεί που δίνω μεγάλη έμφαση είναι στο καθαριστικό. Πρέπει να είναι εξαιρετικά απαλό, να μην περιέχει σαπούνι αλλά ταυτόχρονα να καθαρίζει σε βάθος. Μετά από αρκετές δοκιμές, έχω καταλήξει στα καλύτερα καθαριστικά για ευαίσθητες επιδερμίδες.



Μοusse Nettoyante της Avene

Aυτός ο απαλός αφρός καθαρισμού είναι ειδικά σχεδιασμένος για την ευαίσθητη επιδερμίδα με τάσεις λιπαρότητας, διεσταλμένους πόρους και θαμπό τόνο. Απομακρύνεται εύκολα με το νερό και ανακουφίζει.



Λεζάντα Toleriane Dermonettoyant της La Roche Posay

Ένα γαλάκτωμα καθαρισμού με εντυπωσιακή υφή του χάρη στην ενυδατική γλυκερίνη και το καταπραϋντικό Ιαματικό νερό της La Roche-Posay. Έχει ανακουφίσει το δέρμα μου ακόμα και όταν ήταν ιδιαίτερα ευερέθιστο.

Εau Demaquillante Micellaire της Nuxe

Εξαιρετικό νερό καθαρισμού (ένα από τα δώρα του Vita Απριλίου, αν δεν έχετε λάβει μέρος σε αυτόν τον διαγωνισμό, κάντε το γρήγορα) καθαρίζει τέλεια από τους ρύπους και το μακιγιάζ, τονώνει κι έχει το πιο ντελικάτο άρωμα, χωρίς οινόπνευμα, χάρη στα εκχυλίσματα από ροδοπέταλα και καρύδα.



Sensial, Lait Nettoyant Demaquillant, της Castalia

Άλλο ένα εξαιρετικό γαλάκτωμα καθαρισμού και ντεμακιγιάζ από μια εταιρία με πάνω από 20 χρόνια τεχνογνωσίας στη βιολογία της επιδερμίδας. Καθαρίζει απαλά και αφήνει μια αίσθηση άνεσης.

Αν χρειάζεστε μια DIY συνταγή για τον καθαρισμό και τη σύσφιξη της ευαίσθητης επιδερμίδας, ιδού. Την έχω κάνει κι έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη.

Μάσκα Εξπρές από βρόμη



Ανακατέψτε καλά 1/3 του φλυτζανιού τσαγιού βρόμη με έναν κρόκο αβγού ώσπου να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τώρα είναι έτοιμο να το απλώσετε κατευθείαν στο πρόσωπό σας για 10-15 λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Η βρόμη καταπραϋνει από τους ερεθισμούς και ενισχύει την άμυνα της επιδερμίδας ενώ ο κρόκος έχει συσφιγκτικές ιδιότητες.

Εσείς έχετε δοκιμάσει κάποιο από τα παραπάνω καθαριστικά; Ποια είναι η γνώμη σας; Πείτε μου τις εντυπώσεις σας και για τη μάσκα όταν τη φτιάξετε…