Γεια σας, χαίρομαι πολύ που μπορώ να μοιραστώ το πρόβλημά μου μαζί σας. Είμαι 20 χρονών και ζυγίζω 65 κιλά, με ύψος 1,66. Θέλω πολύ να φτάσω 58 κιλά γιατί σε αυτά αισθάνομαι πολύ καλά και το σώμα μου είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά είμαι πολύ λαίμαργη. Το φαγητό είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσω το άγχος. Είμαι φοιτήτρια και τις περισσότερες ώρες εκτός σπιτιού για να ακολουθήσω ένα σταθερό πρόγραμμα διατροφής. Κάθε φορά που αρχίζω μια προσπάθεια για να τρώω μεν αλλά όχι υπερβολικά τα παρατάω γιατί το φαγητό όπως προανέφερα είναι καταφύγιο στο άγχος κλπ. Επίσης ψάχνω ένα κίνητρο που να είναι τόσο δυνατό ώστε να πετύχω τον στόχο μου.
ευχαριστώ εκ των προτέρων.!

Από την περιγραφή σου αντιλαμβάνομαι ότι χρειάζεσαι αρχικά να ανακαλύψεις πιο αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης του άγχους σου για να μην καταφεύγεις στην υπερκατανάλωση τροφής.
Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε το άγχος μας είναι να το «γνωρίσουμε». Κάθε φορά δηλαδή που θα νιώθεις πίεση και άγχος, σου προτείνω να αναλογιστείς τι περνάει από το μυαλό σου, τι σε απασχολεί δηλαδή σε επίπεδο σκέψης και σου δημιουργεί αυτή την ανησυχία. Καμιά φορά, αν αντιμετωπίσουμε με λογική τα όσα μας απασχολούν, μπορεί να περιορίσουμε σημαντικά το άγχος μας. Επίσης, σε στιγμές έντονου άγχους, μας βοηθά να χαλαρώσουμε αν αποσπάσουμε την προσοχή μας με μια βόλτα, μια συζήτηση με έναν φίλο ή η ενασχόληση με κάποιο άθλημα ή χόμπι. Προφανώς, σε τέτοιες στιγμές φαίνεται να καταφεύγεις στο φαγητό ως μέσο εκτόνωσης. Αν επιλέξεις λοιπόν ένα άλλο μέσο χαλάρωσης, δεν θα επηρεάζεται η διατροφή και βάρος σου. Φυσικά, για καλύτερη διαχείριση του άγχους σου και της διατροφικής σου συμπεριφοράς, σου προτείνω να επισκεφτείς έναν ψυχολόγο και έναν διατροφολόγο. Καλή επιτυχία!