Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγαν πώς το φόρεμα που σας χάρισαν με το πρωτότυπο σχέδιο είναι φτιαγμένο από ιατρικές τομογραφίες και ακτίνες Χ; Μάλλον θα το αντιμετωπίζατε με δυσπιστία. Και, όμως, κάτι τέτοιο δεν είναι αδύνατο.

Απάντηση στο πώς συνδέονται τα πλεκτά με τη ραδιολογία μπορεί να σας δώσει η Brooke Roberts, βραβευμένη σχεδιάστρια πλεκτών και διαγνωστική ραδιολόγος με την ομιλία της «How do Radiography and Knitwear Design mix?», που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες στο πλαίσιο του TEDMED Live Athens 2013.
Η Brooke έχει υπηρετήσει 14 χρόνια την Εθνική Υπηρεσία Υγείας στο Λονδίνο και έχει συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Allen για την Επιστήμη του Εγκεφάλου στο Σιάτλ. Επίσης, έχει 7 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της μόδας πλεκτών πολυτελείας, εργαζόμενη σε εργοστάσια σε όλη την Ευρώπη.

Η ίδια πιστεύει ότι τόσο η ιατρική όσο και οι τέχνες μπορούν να γίνουν οχήματα δημιουργικής σκέψης και έκφρασης, γι’ αυτό και η ετικέτα των ρούχων της, «Brooke Roberts», δημιουργεί ψηφιακά πλεκτά από ιατρικές τομογραφίες και ακτίνες Χ, χρησιμοποιώντας ειδική τεχνολογία.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.brookeroberts.net.