Μπορεί να ξεχνούν τις επετείους και να αγοράζουν δώρα την τελευταία στιγμή, αλλά φαίνεται ότι τελικά οι άνδρες είναι πιο ρομαντικοί από τις γυναίκες.

Το 48% των ανδρών έχουν ερωτευτεί με την πρώτη ματιά, κάτι που ισχύει μόλις για το 28% των γυναικών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη σε 10.000 άνδρες και γυναίκες διεθνώς.
Ωστόσο, παρότι σχεδόν ένας στους δυο άνδρες είπε ότι ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά, εντούτοις περισσότεροι άνδρες, παρά γυναίκες είπαν ότι έχουν… παραστρατήσει, δηλαδή έχουν απιστήσει.

Το ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι το σεξ εκτός σχέσης, δηλαδή η σωματική επαφή χωρίς συναισθηματισμούς, δεν θεωρούνταν απιστία από όλους τους ερωτηθέντες. Με άλλα λόγια, ενώ το 15% των ανδρών παραδέχθηκαν ότι είχαν εξωσυζυγική σχέση, όταν η ερώτηση επαναδιατυπώθηκε ως «σεξ εκτός της τρέχουσας σχέσης» το ποσοστό των ανδρών που απάντησαν θετικά ξεπέρασε το 30% ενώ εκείνο των γυναικών έφτασε το 19%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το 74% των ερωτηθέντων είπαν ότι είναι ευτυχισμένοι στη σχέση τους και το 66% είπαν ότι πιστεύουν ότι ο σύντροφός τους είναι η «αδελφή ψυχή» τους.

Η έρευνα έγινε με θέμα τις σχέσεις, την αγάπη και το σεξ στον 21ο αιώνα και συμπεριλαμβάνεται στο νέο βιβλίο “The Normal Bar” πνευματικό τέκνο της Chrisanna Northrupp η οποία το συνέγραψε με τη βοήθεια ακαδημαϊκών όπως ο Pepper Schwartz καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, καθώς και ο James Schwartz διευθυντής του Κέντρου Κοινωνικών Επιστημών και Έρευνας στο Πανεπιστήμιο George Mason.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου σε ότι αφορά το κλειδί μιας καλής σχέσης και τα δυο φύλα συμφωνούν ότι αυτό είναι η επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων, σε συνδυασμό με συχνά αγγίγματα, χάδια, τρυφερά λόγια και χαϊδευτικά ονόματα. Όσο για τους χωρισμούς η κύρια αιτία για την πρόκλησής τους ήταν η έλλειψη επικοινωνίας.