«Ο Θεός είναι φίλος της σιωπής. Δείτε πώς η φύση -τα δέντρα, τα λουλούδια, το χορτάρι- φυτρώνει στη σιωπή. Δείτε τα αστέρια, το φεγγάρι και τον ήλιο, πώς κινούνται στη σιωπή. Χρειαζόμαστε τη σιωπή για να μπορούμε να αγγίξουμε την ψυχή μας», Μητέρα Τερέζα της Καλκούτας.

Εάν το παραπάνω ισχύει, τότε η εποχή μας είναι αφύσικη, αφού πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε με τι μοιάζει η ησυχία. Έχουμε συνηθίσει να ζούμε μέσα σε μια συνεχή βαβούρα -που δεν σταματάει ποτέ- και ενώ η ίδια η φύση μας είναι πιο κοντά στην ησυχία, στις σύγχρονες κοινωνίες εμείς επιλέγουμε τη φασαρία.

Σήμερα, λοιπόν, την τελευταία Τετάρτη του Απριλίου ας επιστρέψουμε στη φυσική μας κατάσταση και ας γιορτάσουμε την Ησυχία! Η Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Θόρυβο (International Noise Awareness Day) είναι αφιερωμένη στην προστασία της ακοής και την ευαισθητοποίηση για την καταπολέμηση του θορύβου μέσω της εκπαίδευσης, της υποστήριξης και της προβολής. Καθιερώθηκε το 1998 από το αμερικανικό Κέντρο Ακοής και Επικοινωνίας (Center for Hearing and Communication) και σκοπός του είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι τους κινδύνους (σωματικούς και μη), που εγκυμονεί η μακροχρόνια έκθεση στον πανταχού παρόν θόρυβο.

Για περισσότερα πατήστε εδώ.